[center]
Zimowo-wiosenny konkurs - Odrzutowce 2008.
[/center]
A więc tak:

Celem konkursu jest sklejenie dowolnego kartonowego modelu samolotu z dowolnego wydawnictwa, jednakże z zastrzeżeniem że ma to być odrzutowiec

- Rozpoczęcie konkursu - od kiedy przeczytacie tego posta

- Budowa konkursowa ma wyglądać jak typowa relacja z adnotacją [KONKURS] lub [ODRZUTOWCE] w tytule np. MiG-15 [KONKURS] lub MiG-15 [ODRZUTOWCE],
- relacja musi być prowadzona w miarę aktualnie - odpadają takie które zawierają na początku naklejone wręgi na tekturę a w kolejnym wpisie gotowy już model,
- w konkursie bierze udział model wykonywany w standardzie, przez standard rozumiem tutaj brak szpachlowania i malowania większych elementów (retusz oczywiście jak najbardziej dozwolony!)
- Fotki 800 x 600 72 dpi (żeby było coś widać),
- w konkursie mogą tylko uczestniczyć modele samolotów,
- do oceny będą brane pod uwagę tylko ukończone modele,
- jeśli dołączą kolejni sponsorzy to zwycięzca zostanie wyłoniony w trakcie głosowania, jeśli nie, to jako że jestem organizatorem uzurpuję sobie prawo wyboru najładniejszego modelu

- zwycięży najlepiej (estetyka) wykonany model, czyli jakość a nie termin.

- F-16 C
- F/A-18 C
- Tornado Gr. 1
+ coś atrakcyjnego na pewno jeszcze będzie, na razie nie sprecyzowano - może aktualny w chwili zakończenia konkursu numer Kartonowego Arsenału?

Do tego tematy wpisujecie adresy do Swoich relacji konkursowych (bez komentowania i innych zbędnych wpisów). Ja postaram się je dodawać do pierwszego tematu tworząc coś w rodzaju spisu - czyli wpis tutaj jest wejściówką do konkursu. Jak na razie jest jedna nagroda, a więc nagrodzone będzie tylko pierwsze miejsce, może się to zmieni - zobaczymy w trakcie.
Tyle ode mnie. Powodzenia!
Lista uczestników:

A-10 Thunderbolt II - Mały Modelarz - 6/2006

Jak-15 - Modelik - 1/05

Suchoj Su-9 - Hobby Model - 01/2001

F15E Strike Eagle - GPM - 07/2000
MiG-29 - MM 3/2006

SR-71 Blacbird - Fly Model 31 √

A-10 Thunderbolt II - Mały Modelarz - 6/2006 √

JAK-23 FLORA - Modelik - 16/2004 √

F-117 - Military Model 1-2/2000

Jak-15 - Modelik √