[R/G] MM 12/1996 POLSKIE SAMOLOTY SPORTOWE RWD-4 i RWD-5 bis
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
[R/G] MM 12/1996 POLSKIE SAMOLOTY SPORTOWE RWD-4 i RWD-5 bis
Modele wykonane: SMOK | RWD-4 i 5bis | SUM | SROKA | CZAPLA | PWS-54 | JASTRZĄB | PWS-10 | SLINGSBY | WILGA | WILK | JUNAK | WYŻEŁ | P.24 | RWD-22 | GACEK | An-2 | CWJ | WRONA | SKOCZEK | KOGUTEK | PWS-3 | KARAŚ | RWD-10 | PRZĄŚNICZKA | LEAPER | RWD-17 | TARPAN | CUB | ŻUBR | ANBO | M2 | ISKIERKA | RWD-2 | FOKKER F.VII | SM-2 | KOMAR | JEŻYK | GIL | MUCHA ST. | KOBUZ | LIS | BOCIAN | BŻ-1 | RWD-6 | MEWA | ORLIK II | FOKA 4 | SZCZE-2 | ZLIN 42
Technika: Jak zrobić drewniane śmigło | Taśmy w naciągach skrzydeł wielopłatów | Wykonanie żagli wypełnionych wiatrem | Klej - dozowniki | Retusz - TO PROSTE | Skórzane obrzeża kabin | Tłoczenie folii na oszklenia kabin | Jak sobie poradzić z "listkami"
GALERIA
Przyleciały:
Na płycie przed hangarem:
W hangarze:
I do kolekcji:
Wszystkie arkusiki zostały zaimpregnowane obustronnie Kaponem bez rozcieńczania (tak jak leci z puszki). Tekturka do usztywnień też. Do tej pory zdążyłem nakleić na tekturkę wszystkie wręgi i inne usztywnienia.
Nie użyłem ani kropli kleju na razie "idzie" klejenie na samym Kaponie. Jak to będzie dalej - pażywiom uwidzim.
Tak więc teraz pomalutku do przodu. Trzymać kciuki. Będę miał pewność, że jak będziecie trzymali kciuki to wasze tematy będą się opóźniać.
Technika: Jak zrobić drewniane śmigło | Taśmy w naciągach skrzydeł wielopłatów | Wykonanie żagli wypełnionych wiatrem | Klej - dozowniki | Retusz - TO PROSTE | Skórzane obrzeża kabin | Tłoczenie folii na oszklenia kabin | Jak sobie poradzić z "listkami"
GALERIA
Przyleciały:
Na płycie przed hangarem:
W hangarze:
I do kolekcji:
Wszystkie arkusiki zostały zaimpregnowane obustronnie Kaponem bez rozcieńczania (tak jak leci z puszki). Tekturka do usztywnień też. Do tej pory zdążyłem nakleić na tekturkę wszystkie wręgi i inne usztywnienia.
Nie użyłem ani kropli kleju na razie "idzie" klejenie na samym Kaponie. Jak to będzie dalej - pażywiom uwidzim.
Tak więc teraz pomalutku do przodu. Trzymać kciuki. Będę miał pewność, że jak będziecie trzymali kciuki to wasze tematy będą się opóźniać.
Ostatnio zmieniony 2019-01-08, 11:40 przez OSTOJA, łącznie zmieniany 7 razy.
sam mam za sobą eksperymenty z caponem. Takie podklejanie robie tylko jak ciepło na dworze . Aby dobrze trzymało musi być najpierw zaimpregnowany arkusz z częściami jak i tektura. Do takiego podklejania musi być capon prosto z pudełka bez rozcieńczenia.
A swoją droga ostoja ma racje z tym napięciem płótna na skrzydle
A swoją droga ostoja ma racje z tym napięciem płótna na skrzydle