Technika: Jak zrobić drewniane śmigło | Taśmy w naciągach skrzydeł wielopłatów | Wykonanie żagli wypełnionych wiatrem | Klej - dozowniki | Retusz - TO PROSTE | Skórzane obrzeża kabin | Tłoczenie folii na oszklenia kabin | Jak sobie poradzić z "listkami"
GALERIA
Na płycie parkingowej przed hangarem:

W hangarze:

Oczywiście budowa tego modelu tak jak i dotychczasowych będzie prowadzona z oryginału. Karton już pożółkły jeszcze grubszy niż w erwudziakach został zagruntowany obustronnie kaponem. Ponieważ autor zaprojektował skrzydełka z jakimś dziwnym profilem z dzwigarami typu kesonowego a ja nie bardzo przepadam za tego typu usztywnieniem więc postaram się zaprojektować w AtoCad'zie szkielet (żeberka i dźwigary). Co z tego wyjdzie - zobaczymy. Taki zaprojektowany szkielet jest podany w moim poście na stronie 3 tej relacji.
Ciekawe kto tym razem będzie mi kibicował i trzymał kciuki?

A na pewno ja bo ten model też mam w swoich zbiorach
  A na pewno ja bo ten model też mam w swoich zbiorach   , ale się raczej za niego nie wezmę, już się nie dam skusić
  , ale się raczej za niego nie wezmę, już się nie dam skusić  
 , czy można się przysiąść
 , czy można się przysiąść  .
 .
 ja również zasiadam w pierwszym rzędzie
  ja również zasiadam w pierwszym rzędzie 

. Nie mam pojęcia jak Ty ten silnik skleiłeś bez problemowo, mi nic pasować nie chciało. Tu musiałem przyciąć, tu dorobić...
 . Nie mam pojęcia jak Ty ten silnik skleiłeś bez problemowo, mi nic pasować nie chciało. Tu musiałem przyciąć, tu dorobić...   . Jak zobaczysz zdjęcia tego co skleiłem to padniesz
 . Jak zobaczysz zdjęcia tego co skleiłem to padniesz