Po zbudowaniu Bumara pozostało mi czerwonej farby , więc postanowiłem wziąść się za model zawierający w sobie dużo czerwonego. Jedynym takim który miałem był Jelcz W640 JS. Model zapewne większości znany , gdyż raz już go zbudowałem , z tym , że w wersji śmieciożera. Początkowo zakładałem modernizacje na ciągnik siodłowy , później na skrzyniowóz , ale zdecydowałem , że zrobię go tak jak przewiduje wycinanka , czyli wywrotke. Przypomne , że model pochodzi z wyd. Orlik , opracowany przez Bartłomieja Kołka w skali 1:25. Dodam jeszcze , że model ten posiadam dzięki uprzejmości Irona_84 , który odstąpił mi go jako nagrodę główną w konkursie pojazdów cywilnych. Może moja budowa wywrotki zmotywuje go do budowy swojego Kamaza , abyśmy w przyszłym roku mogli na WSMK postawić dwie wywrotki obok siebie

No to zaczynamy.
Okładka ( tak dla przypomnienia ):

Dalej rama , a dokładnie jej części składowe:

I poskładana :

Skleiłem sobie też przednie koła , niestety farba jest jakaś dziwna ( mimo , że to Pactra ) i świeci się jak wiadomo co... Nawet maznąłęm te koła bezbarwnym lakierem , i świecą się jeszcze bardziej. Może w najbliższych dniach wstąpię do jakiegoś modelarskiego i kupię inna farbę :

I na razie by było - do następnego.