Zmuszony jestem zatem do odstąpienia od zasady, jeden model na raz a nie więcej.
Na warsztat wybrałem BTR 80a od Zvezdy.
Zestaw zdecydowanie nie anonimowy. Wypraski z charakterystycznego zielonego plastiku od Rosyjskiego dziedzica modelu po DML. Same wypraski nie są pozbawione śladów po wypychaczach, jednak są one w takich miejsach że albo są niewidoczne po złorzeniu, albo są łatwe do usunięcia. Model posiada niewielkie jamki skurczowe.
No i najsławniejsze zestawowe opony z ladnym bieżnikiem, które stapiają plastik... moje na szczęście oszczędziły ramki z którymi się gniotły w pudełku. Dodatki to zdobyczne blaszki od Abramsa które wykorzystam. W pudełku prócz wspomnianych palących opon i kalek mały kawałek przeźroczystego plastiku na szyby przednie w pojeździe.

blaszka od Abramsa.
Kalkomanie są jakie są... ma ktoś może na zbyciu kalki do wersji UN? Jeśli tak chętnie się dogadam. No i oczywiście jestem otwarty na propozycje malowania tej żabci.
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie do żywego i aktywnego uczestnictwa w tworzeniu tego modelu. Jest to zarazem pierwszy model z cyklu Modern
Russian Armor w mojej kolekcji.
In-box poniżej. Zapiąć pasy i jedziemy!