rewelka

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Jak najbardziej, nawet będzie je widać na zdjęciu poniżej.Wicio pisze:Rozumiem że łączniki (czarne) uchwytów są zawarte wycinance?!
One nie są idealnie pomalowane, tak wyglądają tylko na zdjęciach. Przydało by się jeszcze nałożyć trzecią i czwartą warstwę farby ale i bez nich wyglądają dość znośnie. A jak po malowaniu uzyskują kształt? Są malowane po uformowaniu.A kolejne to, nurtuje mnie kwestia w jaki sposób taki idealnie malujesz poręcze, uchwyty itp. wykonane z drutu. Zastanawia mnie głównie kwestia w jaki sposób potrafisz uzyskać tak obły kształt.
Wszędzie jest drut nawojowy a więc fabrycznie powlekany izolacją w postaci lakieru prawie bezbarwnego. I tą izolację maluję.OSTOJA pisze:Czy mnie wzrok nie myli? - te wszystkie poręcze to drut w izolacji czy tylko w "srajbudce"? a potem malowane?
Wszystko rozumiem ale patrząc na poniższe zdjęcie to coś mi nie pasuje twoje wyjaśnienie.Ceva pisze:OSTOJA napisał/a:
Czy mnie wzrok nie myli? - te wszystkie poręcze to drut w izolacji czy tylko w "srajbudce"? a potem malowane?
Wszędzie jest drut nawojowy a więc fabrycznie powlekany izolacją w postaci lakieru prawie bezbarwnego.
To nic innego jak niedomalowania i odpryski farby na skracanych elementach. Elementy druciane do malowania umieszczam w na podstawce wykonanej z tektury. Robię w niej otwór w którym umieszczam malowany drut. Może być on umocowany do podstawki odrobiną SG i jeżeli to możliwe jest zwykle dłuższy i docinany na wymiar po pomalowaniu.OSTOJA pisze:Wszystko rozumiem ale patrząc na poniższe zdjęcie to coś mi nie pasuje twoje wyjaśnienie.![]()
Tak, tak, jeszcze wymienię parę zawodów których nie wykonuję i zostanę zdenaskowany. Muszę się mieć na baczności.scorpions pisze: Ceva napisał/a:
Przepraszam za mało fotogeniczne dłonie ale na co dzień kropidłem nie macham ani na fortepianie nie gram.
Wiemy , wiemy , w filharmoni też nie pracujesz![]()
![]()
No cienko nie jest, choć to tylko dwie warstwy a i kolejna by się przydała. Malowane pędzlem.OSTOJA pisze:Z tym malowaniem to dość Ci to grubo wychodzi - wielokrotnie malowane? Ile razy? Aerograf?