Tory są kupione (flexi) i dało by rade puścic po nich jeżdżącą kolejkę ,ale u mnie pełnią role ,,stojaka,, na kartonowe lokomotywy.
(G) Nastawnia Ustroń Polana 1/87
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- dominik294

- 
				MrDarkenRahl

- dominik294

To znów ja  
  Przybyło niewiele,ale zawsze coś . Najważniejsza to ramka zamówiona u szklarza ,oczywiście zrobił za małą  
 ale poprawiłem. Doszła też druga  lampa do wykolejnicy , figurki oraz rower z zestawu Preisera. 
Rozpocząłem też budowę samochodu Lublin coby robotnicy byli mobilni
,mimo że w wycinance nie było przewidziane wnętrze wyciąłem wszystkie okna i sprubuje coś wykombinowac .W tej skali będzie to i tak praktycznie niewidoczne .Oto zdjęcia :

Tak to na dzień dzisiejszy się prezentuje :

Ps. Oczywiście zdechły mi baterie w aparacie
 Jeśli któreś zdjęcia są kiepskie ,to podmienie je we wtorek.

Rozpocząłem też budowę samochodu Lublin coby robotnicy byli mobilni

Tak to na dzień dzisiejszy się prezentuje :

Ps. Oczywiście zdechły mi baterie w aparacie
- 
				MrDarkenRahl

- dominik294

Witam wiernych widzów  
.Troche mnie nie było i znów jutro wyjeżdżam na kolejny tydzień  

A tam dzikie zwierzęta :

Ale do rzeczy:
Na początku chciałem bardzo podziękowac Ruto88,oraz Addriano1 za modele kartonowe ,oraz Lokusowi i Drakonowi za zdjęcia dzięki którym dowiedziałem się bardzo dużo od strony technicznej kolei i sprzętu jaki tam występuje .
Teraz o nastawni :D
Po obejrzeniu zdjęc postanowiłem wykonac fragment sieci trakcyjnej , która występuje również przy nastawni Ustroń polana .Niestety podczas rozpoczynania prac z tym modelem nie było planu wykonania czegoś takiego stąd słupy podtrzymujące siec znajdują się między torami ,a nie jak w oryginale po prawej stronie toru
.Ale nie jest to rozwiązanie nie stosowane na kolei,po rozmowie z właścicielem sklepu modelarskiego APM (pozdrawiam) dowiedziałem się ,że ustawienie w ten sposób słupów jest stosowane naprawde,wszystko zależy od warunków terenu na jakim się znajduje trakcja.
Same słupy to skan z modelu wydanego przez Delta-te 1(7)2002 ,,Wagon rewizyjny serii SR51.Oryginał posiadam
 Przewód to klejony na styk drut stalowy o średnicy 0,5mm,kleił się całkiem fajnie  
Zdjęcia w trakcie ustawiania wysokości do EP05

Zdjęcia z lepszym tłem:

O
Do poprawy zostało podmalowanie gdzieniegdzie słupów i przyklejenie izolatorów,potem zabieram się za model ,który ma znalezc się na tej dioramce ,napiszę tylko że pojawi się mały tutorial z ,,prądem ,, w tle

A tam dzikie zwierzęta :
  Ale do rzeczy:
Na początku chciałem bardzo podziękowac Ruto88,oraz Addriano1 za modele kartonowe ,oraz Lokusowi i Drakonowi za zdjęcia dzięki którym dowiedziałem się bardzo dużo od strony technicznej kolei i sprzętu jaki tam występuje .
Teraz o nastawni :D
Po obejrzeniu zdjęc postanowiłem wykonac fragment sieci trakcyjnej , która występuje również przy nastawni Ustroń polana .Niestety podczas rozpoczynania prac z tym modelem nie było planu wykonania czegoś takiego stąd słupy podtrzymujące siec znajdują się między torami ,a nie jak w oryginale po prawej stronie toru
Same słupy to skan z modelu wydanego przez Delta-te 1(7)2002 ,,Wagon rewizyjny serii SR51.Oryginał posiadam
Zdjęcia w trakcie ustawiania wysokości do EP05

Zdjęcia z lepszym tłem:

O
Do poprawy zostało podmalowanie gdzieniegdzie słupów i przyklejenie izolatorów,potem zabieram się za model ,który ma znalezc się na tej dioramce ,napiszę tylko że pojawi się mały tutorial z ,,prądem ,, w tle
					Ostatnio zmieniony 2010-05-16, 14:52 przez dominik294, łącznie zmieniany 2 razy.

- dominik294

- 
				MrDarkenRahl