Witam wiernych widzów

.Troche mnie nie było i znów jutro wyjeżdżam na kolejny tydzień
A tam dzikie zwierzęta :
Ale do rzeczy:
Na początku chciałem bardzo podziękowac Ruto88,oraz Addriano1 za modele kartonowe ,oraz Lokusowi i Drakonowi za zdjęcia dzięki którym dowiedziałem się bardzo dużo od strony technicznej kolei i sprzętu jaki tam występuje .
Teraz o nastawni :D
Po obejrzeniu zdjęc postanowiłem wykonac fragment sieci trakcyjnej , która występuje również przy nastawni Ustroń polana .Niestety podczas rozpoczynania prac z tym modelem nie było planu wykonania czegoś takiego stąd słupy podtrzymujące siec znajdują się między torami ,a nie jak w oryginale po prawej stronie toru

.Ale nie jest to rozwiązanie nie stosowane na kolei,po rozmowie z właścicielem sklepu modelarskiego APM (pozdrawiam) dowiedziałem się ,że ustawienie w ten sposób słupów jest stosowane naprawde,wszystko zależy od warunków terenu na jakim się znajduje trakcja.
Same słupy to skan z modelu wydanego przez Delta-te 1(7)2002 ,,Wagon rewizyjny serii SR51.Oryginał posiadam

Przewód to klejony na styk drut stalowy o średnicy 0,5mm,kleił się całkiem fajnie

Zdjęcia w trakcie ustawiania wysokości do EP05

Zdjęcia z lepszym tłem:
O
Do poprawy zostało podmalowanie gdzieniegdzie słupów i przyklejenie izolatorów,potem zabieram się za model ,który ma znalezc się na tej dioramce ,napiszę tylko że pojawi się mały tutorial z ,,prądem ,, w tle