pzdr.
[GPM] Bell 206 Jet Ranger III
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Nie chciał bym tu wystąpić w postaci eksperta tak jak nazwał to r-t i potwierdził scorpions
Lecz się wypowiem a jak się nie spodoba skasuję post.Kupiłem kiedyś (byłem naiwny)pierwszy model samolotu albatros d.III oczywiście nie złożyłem
.I tam po złożeniu siedzeń i drążka sterowego oraz gałek zaczęło się klejenie karoserii na wręgi po sklejeniu owej karoserii na wręgi brakowało mi gdzieś z 2,3 mm więc szlifowanie pewnie będzie.
Lecz się wypowiem a jak się nie spodoba skasuję post.Kupiłem kiedyś (byłem naiwny)pierwszy model samolotu albatros d.III oczywiście nie złożyłem
wiesz nigdy nie kombinowałem z pianką
i raczej tu nie będę
spróbuję skleić tak i po prostu nie będę mocno dociskał.. a jakby co to mam skan tego modelu i się oderwie te części (kolejna zaleta BCG
) i przyklei jeszcze raz
Nautillusie co do tego szlifowania to rzadko trafia się model który byłby idealnie spasowany
sam się przekonasz 
Nautillusie co do tego szlifowania to rzadko trafia się model który byłby idealnie spasowany
No napisałem , byle nie pianką
, tak tylko sobie myślałem , bo sklejałem kiedyś MI-17 z GPM , gdzie szkielet był bardzo podobny i poszycie strasznie się zapadało , a jeszcze jak część jest krótsza od szpary między wręgami to już w ogóle tragedia , dlatego tak się pytałem czy zamierzasz coś tam wstawiać , tak na dobrą sprawę to mogą wystarczyć zwykłe oklejki na wręgach tylko nie zagrube , bo wtedy części poszycia mogą być za krótkie , ale z doświadczenia wiem , że dobrze jest tą przestrzeń czymś wypełnić - poczytaj to : http://www.papermodels.pl/topics1/conte ... 960,30.htm zreszta cała ta relacja Cevy jest bardzo pouczająca , chociaż dotyczy statku. Chodzi mi o sam pomysł wypełnienia czymś , niektórzy używają jeszcze styropianu bądź jakiejś pianki z kwiaciarni. W każdym razie mam nadzieję , że jakbyś nie robił to wyjdzie dobrze
pzdr.
pzdr.
A te paski stanowią jedność z częścią , czy są wycięte osobno i podklejone pod część
Ja osobiście uważam , że będą pomocne ,ale wycięte osobno i podklejone pod część , bo inaczej , jeżeli są jednością , to kolejny element poszycia będziesz naklejał niejako na górę , na tzw, zakładkę i będzie to brzydko wyglądało.
Ja osobiście uważam , że będą pomocne ,ale wycięte osobno i podklejone pod część , bo inaczej , jeżeli są jednością , to kolejny element poszycia będziesz naklejał niejako na górę , na tzw, zakładkę i będzie to brzydko wyglądało.