[Galeria] SPAD S.A-2 WAK

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Ceva

[Galeria] SPAD S.A-2 WAK

#1 Post autor: Ceva » 2009-03-14, 12:02

Jako ze jakoś dobrze mi się skleja szmatopłaty z WAK-u więc powstał kolejny. W przerwach miedzy fuchą hydraulika a murarza dla rozruszania paluchów coby nie zesztywniały.
Model tej potwornej latającej pokraki nie sklejał się już tak przyjemnie i bezstresowo jak poprzedni druciak Morane, kilka błędów/niedopatrzeń autora udało się wypatrzyć i zniwelować, ale na szczęście rzecz dla mnie najtrudniejsza czyli komora płatów z całym inwentarzem pasowała idealnie. Jak by kogoś interesowały powyższe niedokładności to proszę dać znać. Po raz pierwszy spotkałem się z modelem w którym zasadniczą rolę w utrzymaniu właściwej geometrii płatów pełnią tak jak w oryginale naciągi.
Kolorystyka szablonów z drutu jest moją wizja gdyż autor nie chciał się podzielić wiedzą na ten temat.
I najważniejsza sprawa zwłaszcza dla tych co impregnują caponem karton wycinanki. Nie malujcie dołączonej do modelu erraty z brakującymi częściami śmigła gdyż jest wydrukowana na drukarce cyfrowej!

A teraz zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#2 Post autor: tad » 2009-03-14, 13:01

Cześć,
bardzo fajny model - gratulacje! Tylko koła nie powinny się tak błyszczeć. Opony zrobiłeś z oringów czy izolacji?
Pozdrawiam
TAD

Awatar użytkownika
edipodium
Kontakt:

#3 Post autor: edipodium » 2009-03-14, 19:21

Świetna robota, model wygląda super! :-D Swoją drogą bardzo ciekawa konstrukcja, śmigło w kadłubie :roll: .
Pozdro!

Awatar użytkownika
OSTOJA

#4 Post autor: OSTOJA » 2009-03-14, 19:29

Aż dziw bierze kiedy masz czas na takie modele. Prawdopodobnie kleisz 24 godziny na dobę a w wolnych chwilach zarabiasz na chlebek - a kiedy wypoczynek nocny? :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ceva

#5 Post autor: Ceva » 2009-03-15, 15:07

Dziękuje za słowa uznania.
tad pisze:Tylko koła nie powinny się tak błyszczeć.
Wiem i nawet nie powinny być czarne. Może jeszcze je psiknę matem w spraju.
tad pisze:Opony zrobiłeś z oringów czy izolacji?
Jak najbardziej oringi po 25 gr sztuka 8-) . Za taką kasę nie opłaca się dwa dni znęcać nad oponami z kartonu.
edipodium pisze:bardzo ciekawa konstrukcja, śmigło w kadłubie :roll:
Niestety chyba nie do końca. To gondola strzelca jest przed śmigłem. Swoją drogą kiedyś to ludzie mieli odwagę do czegoś takiego wsiąść.
OSTOJA pisze:w wolnych chwilach zarabiasz na chlebek
Na chlebek zarabia żona, ja zarabiam na coś do chlebka :roll: :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
Piterski

#6 Post autor: Piterski » 2009-03-16, 12:50

Och... Wojtek, naprawdę coraz bardziej dociera do mnie, że powinienem sobie poszukać innego hobby. Wiosna idzie to łopatkę w dłoń i do piaskownicy.

Wspaniale sklejasz, naprawdę super :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”