[zapowiedź] Spitfire Mk IX AH

To co nam wiadomo o nowościach i nasze sugestie

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kroolo

[zapowiedź] Spitfire Mk IX AH

#1 Post autor: Kroolo » 2007-10-13, 00:16

Na stronie www.halinski.com.pl pojawiła się okładka ze spitem - więcej szczegółów zapewne wkrótce.

Sylwek

#2 Post autor: Sylwek » 2007-10-13, 09:08

Z całym szacunkiem dla wydawnictwa, ale to przestaje mi się podobać :-? w innej prezentacji od Hala(bodajże ostatniego Bf-109) już ktoś wspominał dlaczego ciągle dostajemy takie a nie inne maszyny(może warto by zmienić tytuł z ,,Kartonowy Arsenał" na ,,Kartonowy Arsenał II Wojny Światowej" :-P ) a z ,,Spitów" i ,,Meserków" od Halińskiego można już sobie powoli tworzyć dywizjony(w sam raz na dioramę :-P) . Mam nadzieję ze nikogo nie uraziłem tym postem ale mnie to troszkę denerwuje jak takie dobre wydawnictwo zamiast dawać radochę modelarzom z nowych, ciekawych i nietuzinkowych modeli przerabia najbardziej znane drugowojenne maszyny do innej wersji i pcha na rynek za 25-30zł.
PS. przepraszam za offtopic, ale w tym momencie nie ma jeszcze oficjalnych zdjęć,ani z budowy ani samych arkuszy więc nie mogę nic więcej napisać po za moim poglądem co do ,,filozofii" mojego ulubionego wydawnictwa.

Awatar użytkownika
Kroolo

#3 Post autor: Kroolo » 2007-10-13, 11:01

Widać jest na to zapotrzebowanie... Na szczęście jest wiele innych modeli - ja na brak nie narzekam :-) Ciekawe jak będzie wyglądało malowanie - ja osobiście wolę to z Bitwy o Anglię... m.in. dlatego kupiłem 109E

Poza tym ma być nowe opracowanie Mi-24.

Awatar użytkownika
Sprudin

#4 Post autor: Sprudin » 2007-10-13, 11:45

Zapotrzebowanie może jest...a może nie :-/ Szczerze mówiąc zaczynają mi sie już nudzić te powtórki. Owszem, są to może ciekawe modele ale nie każdy ma ochotę budować tylko spity czy messery. Mogliby chociaż pokusić się o jakieś oryginalniejsze maszyny. Pod względem zróżnicowania moim zdaniem zdecydowany prym wiedzie Fly Model. Próżno szukać takie modeli jak np P-61 Black Widow, PBY Privateer, czy Avro Vulcan w innych wydawnictwach. Żeby tylko chłopaki przedruk zrobili...ech.......marzenia...

Awatar użytkownika
Kroolo

#5 Post autor: Kroolo » 2007-10-13, 12:22

Sprudin pisze:P-61 Black Widow
było chyba całkiem fajnie wydane w Answerze. Co do reszty - no cóż trzeba czekać. A jest też tyle tematów nie ruszonych w kartonie... Mnie się marzy Mi-2, Sokół itd no ale to już offtopic więc ćśś i czekamy na więcej info o Spicie od AH.

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#6 Post autor: tad » 2007-10-13, 13:10

Zgadzam się z Wami - kolejny podobny samolot w typowym schemacie budowy - nudnawe to już jest, raczej nie kupię. Czekam na Mi-24 - prawdziwy powiew awangardy w wydawnictwie AH. Mam już dość ich spitów, messerów i dolnopłatów na jedno kopyto.
TAD

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zapowiedzi i prezentacje nowych modeli”