jeep airborne [sklejmy.com - konkurs]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
jeep airborne [sklejmy.com - konkurs]
To mój pierwszy post więc zacznę od przedstawienia się .Nazywam się Paweł mam 15 lat mieszkam w Oleśnicy, modelarstwem zajmuję się od 2 lat
W konkursie chciał bym wystartować z jeepem którego przerobie na wersie przystosowaną do transportu szybowcowego . Model jakiego użyję to komando car ( jeep SAS )w skali 1/35 firmy Italery . Jeep wymaga nieco przeróbek które postanowię wykonać sam. Te przeróbki to między innymi:
-krótszy zderzak z przywiązanymi do niego łopatą i kilofem (wiec narzędzi nie ma z boku samochodu)
-kolo zapasowe zamocowane na 'grillu' chłodnicy
-zaciemnione światło prawe, zaś lewe zakryte okrągłą tabliczka z masa pojazdu
-3 kanistry zamocowane wewnątrz oraz brak kanistra z tylu
-uchwyty na zewnątrz samochodu do mocowania broni strzeleckiej
-kierunkowskazy przeniesione spod 'grilla' na błotniki (z błotnika znika światło 'zaciemnione')
model zacznę kleić w środę bo wszystkie narzędzia zostawiłem na modelarni
W konkursie chciał bym wystartować z jeepem którego przerobie na wersie przystosowaną do transportu szybowcowego . Model jakiego użyję to komando car ( jeep SAS )w skali 1/35 firmy Italery . Jeep wymaga nieco przeróbek które postanowię wykonać sam. Te przeróbki to między innymi:
-krótszy zderzak z przywiązanymi do niego łopatą i kilofem (wiec narzędzi nie ma z boku samochodu)
-kolo zapasowe zamocowane na 'grillu' chłodnicy
-zaciemnione światło prawe, zaś lewe zakryte okrągłą tabliczka z masa pojazdu
-3 kanistry zamocowane wewnątrz oraz brak kanistra z tylu
-uchwyty na zewnątrz samochodu do mocowania broni strzeleckiej
-kierunkowskazy przeniesione spod 'grilla' na błotniki (z błotnika znika światło 'zaciemnione')
model zacznę kleić w środę bo wszystkie narzędzia zostawiłem na modelarni
pierwsza fota
(nie najlepsza ale jest ) Do tej pory skleiłem główna część nadwozia i zaszpachlowałem ją. Odciąłem uchwyt na koło zapasowe i w jego miejsce wkleiłem kawałek polistyrenu .Oprócz tego przykleiłem ramę .
http://img165.imageshack.us/img165/8060/fotaij8.jpg
postaram się zrobić lepsze zdjęcia bo zarazie nie wyszły najlepsze , było by ich więcej ale tylko to jest w miarę przejżyste
TBC

http://img165.imageshack.us/img165/8060/fotaij8.jpg
postaram się zrobić lepsze zdjęcia bo zarazie nie wyszły najlepsze , było by ich więcej ale tylko to jest w miarę przejżyste
TBC