[Galeria] Junkers Ju-87B Sturzkampfflugzeug (Stuka).
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
[Galeria] Junkers Ju-87B Sturzkampfflugzeug (Stuka).
Zgodnie z tym, o co mnie proszono wbijam tu fotki, stukasa z MM. Sam model jest fajny, ale miałem problemy ze sklejeniem części dziobowej a to, dlatego że wręga była zamała. Poza tym nie posiadał na kadłubie liter kodowych i tego, co najważniejsze w niemieckich maszynach, czyli swastyka na usterzeniu.

No trochę to na wyrost powiedziane :-/ . Na pewno sukcesem jest to iż skleiłeś ten model od początku do końca i to jest ważneszakal pisze:[...]Gdybyś wyretuszował to model byłby świetny.[...]

Teraz lepiej moim zdaniem zwrócić uwagę na to nad czym kolega powinien popracować, a nie się rozdrabniać na pochwały za na wyrost. Moim zdaniem przedewszystkim kłania się formowanie kartonu na każdym etapie zarówno małych jak i dużych elementów. Ja wiem że papier w MM nie jest prosty do obróbki ale widać ewidentny brak prób jego formowania tylko nadawanie kształtu na siłę w palcach. Popracuj nad tym i będzie coraz lepiej

Witam,
Tak Petlakow jeszcze pracuj. Jeszcze dużo modeli do sklejenia i doświadczenia do zebrania, ale piszę bo sprawiłeś ,że przypomniałem sobie swój pierwszy sklejony model którym był właśnie prezentowany Ju-87 z MM. Muszę ci przyznać ,że twój wygląda o wiele lepiej niż mój (chociaż kiedy ja go sklejałem miałem 11 lat). Wtedy na długi czas porzuciłem klejenie modeli bo stwierdziłem ,że skoro go skleiłem to już jestem mocny i wszystko osiągnełem. Ty tego nie rób tylko klej. A modele będą piękniejsze z każdym nowym ukończonym. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za kolejny model.
Pozdrawiam.
Tak Petlakow jeszcze pracuj. Jeszcze dużo modeli do sklejenia i doświadczenia do zebrania, ale piszę bo sprawiłeś ,że przypomniałem sobie swój pierwszy sklejony model którym był właśnie prezentowany Ju-87 z MM. Muszę ci przyznać ,że twój wygląda o wiele lepiej niż mój (chociaż kiedy ja go sklejałem miałem 11 lat). Wtedy na długi czas porzuciłem klejenie modeli bo stwierdziłem ,że skoro go skleiłem to już jestem mocny i wszystko osiągnełem. Ty tego nie rób tylko klej. A modele będą piękniejsze z każdym nowym ukończonym. Życzę powodzenia i trzymam kciuki za kolejny model.
Pozdrawiam.