Fotki z muzeum Yamato.
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Fotki z muzeum Yamato.
Chciałem przesłać linka ze zdjęciami Yamato, ale wyszło zupełnie coś innego.
Ostatnio zmieniony 2007-05-12, 21:54 przez puchacz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bartosz B.
- Bartosz B.
i tutaj byś się pomylił bo akurat ściągnąłem trailera tego filmuKroolo pisze: ale tylko śródokręcia
a tutaj jest w miare wytłumaczone co i jak http://film.polter.pl/Yamato-c7074
film był najdroższym przedsięwzięciem w historii kinematografii japońskiej nawet ostatnia Gojira Final Uozu kosztowała zaledwie ułamek ceny tego filmu , w sumie wiekszość tych 14 milionów dolarów :-/ wydano na budowę makiety
zbudowano około 60% okrętu czyli cały pokład główny łacznie z nadbudówkami i wieżami działowymi ( ruchomymi

w porównaniu do makiety 1:10 to robi niesamowite wrażenie
co jest godne uwagi sam film był robiony bez zbyt dużej ilości efektów komputerowych ( co w porównaniu z kręceniem filmów o Gojira jest zrozumiałe samo przez się

a że swego czasu robiłem model Yamato ( lata 82-86 ) i zatrzymało się na etapie kadłuba tak więc mam niejakie podejście sentymentalne do tego okrętu
ostatnio dostałem prezent w postaci skanów z rosyjskiego opracowania Yamato - niby nic ale już powoli sie uzupełnia moja biblioteczka by wreszcie rozpocząć budowę tego maleństwa - że z rosyjskiego jestem noga ( o czym wiedziano

pozdrawiam

włąśnie dostałem ten film na promocji z Shareazy
no opad szczęki
realizm niesamowity a te komentarze co mówią ze sztuczny to niech sobie schowają w buty
a tak abstrachując ale w temacie - jako że dostałem za darmo , to i podziele się za darmo zdjęcia , rysunki , plany ( narazie niedokładne - Skulski się dopiero zamawia :P ) do oddania :)
no opad szczęki
realizm niesamowity a te komentarze co mówią ze sztuczny to niech sobie schowają w buty
a tak abstrachując ale w temacie - jako że dostałem za darmo , to i podziele się za darmo zdjęcia , rysunki , plany ( narazie niedokładne - Skulski się dopiero zamawia :P ) do oddania :)