MAN TGA XXL - Italeri
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam serdecznie!
Wszystkich zainteresowanych informuję o zakończeniu budowy mojego MANa!!!
W tym MANie popełniłem kilka rażących błędów o których tutaj napiszę:
- przyklejanie szyb, w niektórych miejscach zrobiły się zacieki z kleju i brzydko to wydląda, jedną szybkę próbowałem od tego uratowac rozpuszczalnikiem ale po tym ratowaniu wygląda to jeszcze gorzej niż przed :?
- klejenie kalkomanii, słabo mi to wychodzi, muszę kupic jakiś płyn zmiękczający
- malowanie aerografem (1 raz w życiu), nie wiem jak wam ale mnie się bardzo podoba :D
- małe szparki, jest ich kilka starałem się ich uniknąc ale nie dało rady a więc przy następnym modelu zastosuję szpachlówkę
To chyba tyle jak jeszcze widzicie jakieś błędy to piszcie i ewentualnie co robic w następnych modelach żeby takich uniknąc.
Jak by ktoś był zainteresowany to zielony kolor to farba Humbrol 02.
A teraz to co tygryski lubią najbardziej czyli fotki (w plenerze :razz: ):

Proszę o komentarze i pozdrawiam!
Wszystkich zainteresowanych informuję o zakończeniu budowy mojego MANa!!!
W tym MANie popełniłem kilka rażących błędów o których tutaj napiszę:
- przyklejanie szyb, w niektórych miejscach zrobiły się zacieki z kleju i brzydko to wydląda, jedną szybkę próbowałem od tego uratowac rozpuszczalnikiem ale po tym ratowaniu wygląda to jeszcze gorzej niż przed :?
- klejenie kalkomanii, słabo mi to wychodzi, muszę kupic jakiś płyn zmiękczający

- malowanie aerografem (1 raz w życiu), nie wiem jak wam ale mnie się bardzo podoba :D
- małe szparki, jest ich kilka starałem się ich uniknąc ale nie dało rady a więc przy następnym modelu zastosuję szpachlówkę
To chyba tyle jak jeszcze widzicie jakieś błędy to piszcie i ewentualnie co robic w następnych modelach żeby takich uniknąc.
Jak by ktoś był zainteresowany to zielony kolor to farba Humbrol 02.
A teraz to co tygryski lubią najbardziej czyli fotki (w plenerze :razz: ):
- MAN TGA XXL

Proszę o komentarze i pozdrawiam!
Nie jest wcale tak źle z tymi szybami jak ci się wydaje, na przyszłość użyj innego kleju najlepszy jest microscale micro kristal klear, kiedyś słyszałem, że można stosować kleju uhu (oba nie nisczą farby i plastiku).
Pierwszy raz w życiu malowałeś aerografem?, naprawdę nieźle, aż trudno uwierzyć.
Napisałeś o szparkach w modelu, z doświadczenia i Italeri wiem, że to nieuniknione w każdym modelu z italeri, który robiłem ma błędy i ubytki w wypraskach.
Płyn zmiękczający przy kalkach italeri wydaje mi się niepotrzebny.
Do ogólnej oceny brak słów.
PS. Jak zrobiłeś rejestrację i flagę UE?
Pierwszy raz w życiu malowałeś aerografem?, naprawdę nieźle, aż trudno uwierzyć.
Napisałeś o szparkach w modelu, z doświadczenia i Italeri wiem, że to nieuniknione w każdym modelu z italeri, który robiłem ma błędy i ubytki w wypraskach.
Płyn zmiękczający przy kalkach italeri wydaje mi się niepotrzebny.
Do ogólnej oceny brak słów.
PS. Jak zrobiłeś rejestrację i flagę UE?