[Radziowy konkurs] Heinkel He 111 z GPM
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Był mroźny poranek 11 lutego. Z hangaru stojącego na skraju lotniska w Białej Rawskiej
od jakiegoś czasu nie dochodziły już żadne dźwięki. Nie było stukania pukania, odgłosu szlifierek ani przekleństw robotników.
Nagle pośród tej ciszy skrzypneły wrota i na płytę lotniska
wytoczono opasłe cielsko bombowca He 111
[center]

[/center]
Podniosłej atmosfery nie podzielałą tylko jedna osoba - strzelec z górnego stanowiska strzeleckiego który powiedział
- " O (bip) ale (bip) ziąb mnie czeka"
[center]
[/center]
Pierwszy lot samolotu został utrwalony przez obecną na pokazie kronikę filmową
[center]

[/center]
Od chwili przyjęcia do służby He111 stał się jednym z "koni roboczych" Luftwaffe - i był używany przez cały okres II wojny światowej.

W misjach bojowych bombowce często były osłaniane przez myśliwce Me 109 - ale to już inna historia.
[center]
[/center]
[center]THE END[/center]

Nagle pośród tej ciszy skrzypneły wrota i na płytę lotniska

[center]

Podniosłej atmosfery nie podzielałą tylko jedna osoba - strzelec z górnego stanowiska strzeleckiego który powiedział
- " O (bip) ale (bip) ziąb mnie czeka"
[center]

Pierwszy lot samolotu został utrwalony przez obecną na pokazie kronikę filmową
[center]

Od chwili przyjęcia do służby He111 stał się jednym z "koni roboczych" Luftwaffe - i był używany przez cały okres II wojny światowej.

W misjach bojowych bombowce często były osłaniane przez myśliwce Me 109 - ale to już inna historia.
[center]

[center]THE END[/center]
Witam
Model piękny bardzo ładnie sklejony kiedy ja tak będę kleić
Czytałem kiedyś że model jest bardzo wymagający i bardzo trudny do współpracy jest, papier podobno satynowy
a tobie wyszedł super .
Bardzo fajne jest to zdjęcie z Meserkiem .
Czyżby następny będzie Mustang AH
Pozdrawiam i czekam na następną tak fajną relacje
Model piękny bardzo ładnie sklejony kiedy ja tak będę kleić

Czytałem kiedyś że model jest bardzo wymagający i bardzo trudny do współpracy jest, papier podobno satynowy

Bardzo fajne jest to zdjęcie z Meserkiem .
Czyżby następny będzie Mustang AH

Pozdrawiam i czekam na następną tak fajną relacje

Dobrze to Borysku ujołeś - model nie chciał współpracować - a przez papier straciłem parę garści włosów, które rwałem z głowy podczas sklejania
Z efektu nie jestem za bardzo zadowolony spodziewałem się węcej po modelu i po sobie
Następny miał być Me 110 od Hala ale teraz się wacham, bo on ma szkielet typu okrętowego i niewiele wiem o sklejalności tego modelu

W chwili obecnej (dzisiaj) lista kolejkowa wygląda tak:
1. Me 110
2. Wildcat
3. Beaufighter
4. B 25 D
5. Ki 61 Hien
6. T-40
7. Ha-Go

Z efektu nie jestem za bardzo zadowolony spodziewałem się węcej po modelu i po sobie

Następny miał być Me 110 od Hala ale teraz się wacham, bo on ma szkielet typu okrętowego i niewiele wiem o sklejalności tego modelu

W chwili obecnej (dzisiaj) lista kolejkowa wygląda tak:

Hej
Me 110 od Hala na pewno prezentował by się super ( a może się mylę i będziesz sklejał z Fly Model ) . Na jednym z forum jest nawet relacja w/w samolotu .
Wildcata będziesz sklejał z AH czy MM słyszałem że z MM jest lepszy :-/
Ja na pewno już nie mogę się doczekać relacji , twoje plany modelarski są bardzo obiecujące .
Tylko czy nasze szczęki to wytrzymają
Pozdrawiam
Me 110 od Hala na pewno prezentował by się super ( a może się mylę i będziesz sklejał z Fly Model ) . Na jednym z forum jest nawet relacja w/w samolotu .
Wildcata będziesz sklejał z AH czy MM słyszałem że z MM jest lepszy :-/
Ja na pewno już nie mogę się doczekać relacji , twoje plany modelarski są bardzo obiecujące .
Tylko czy nasze szczęki to wytrzymają

Pozdrawiam

Opracowanie w obu wydaniach jest to samo - wiem bo z MM już kiedyś skleiłem. Model od Hala ma delikatną waloryzację. Jeśli chodzi o Beaufightera to nie będzie to orginalny model - mam MM i chcę go przerobić dodając wnętrze, prawidłowe oznaczenia i przemalować na czarno
B 25 mam dwie tą z fly modelu i z MM. Osobiście podoba mi się bardziej ta z MM bo bardziej przypomina bombowiec Już kiedyś ją sklejałem

Tylko proszę się nie śmiać z wykonania, bo model ma już 13 lat od sklejenia i praktycznie przeznaczyłem go do kasacji. W nim też chcę dorobić wnętrze. Na razie przy obu tych modelach jestem na poziomie zbierania dokumentacji

B 25 mam dwie tą z fly modelu i z MM. Osobiście podoba mi się bardziej ta z MM bo bardziej przypomina bombowiec Już kiedyś ją sklejałem

Tylko proszę się nie śmiać z wykonania, bo model ma już 13 lat od sklejenia i praktycznie przeznaczyłem go do kasacji. W nim też chcę dorobić wnętrze. Na razie przy obu tych modelach jestem na poziomie zbierania dokumentacji

Żaden model sam się nie sklei i nie współpracuje, wszystko zależy od umiejętność i cierpliwości sklejającego. Chcieć to móc.el_paw pisze:model nie chciał współpracować
Papier nie jest taki straszny, można go spokojnie uformować. Tylko trochę więcej cierpliwości i przede wszystkim kształtowaniu papieru trzeba poświęcić odpowiednio dużą ilość czasu.el_paw pisze: przez papier straciłem parę garści włosów, które rwałem z głowy podczas sklejania![]()
Ostatnio Partyzant dużo lepiej sobie poradził z podobnym kartonem budując Dorniera, jak widać można.
Za bardzo się spieszysz. W życiu nie skleiłem modelu w takim tempie. Wszystkie Twoje model wg. mnie są robione na ilość a nie na jakość.
Dokładnie, masz nad czym pracowaćel_paw pisze: Z efektu nie jestem za bardzo zadowolony spodziewałem się węcej po modelu i po sobie![]()

Pozdrawiam i życzę powodzenia przy kolejnych modelach.
Po pierwsze jak masz coś do mnie to załatwiaj to poza forum np na priv.
Po drugie zanim zaczniesz wyjawiać jakieś sądy to najpierw weż do ręki obydwa modele i zobacz czy aby na pewno w obu opracowaniach papier był taki sam.
Po trzecie to w jakim tempie kleję to jest moja sprawa - bo są dni że mogę na to przeznaczyć 12 godzin dziennie i są tygodnie kiedy sklejam tylko po kilka godzin lub wcale.
Po czwarte nie ty mnie będziesz pouczał, wiem jakie mam niedociągnięcia.
Po piąte jak CI się nie podobają moje wypowiedzi to możesz mnie wrzycić do użytkowników ignorowanych bo ja to zaraz zrobię z Twoją osobą.
Po szóste wywlekanie takich spraw tuż przed ogłoszeniem wyników konkursu to moim skromnym zdaniem nieuczciwa konkurencja z Twojej strony.
Po siódme i ostatnie mam nadzieję, że nasze posty już się nigdy nie skrzyżują.
Po drugie zanim zaczniesz wyjawiać jakieś sądy to najpierw weż do ręki obydwa modele i zobacz czy aby na pewno w obu opracowaniach papier był taki sam.
Po trzecie to w jakim tempie kleję to jest moja sprawa - bo są dni że mogę na to przeznaczyć 12 godzin dziennie i są tygodnie kiedy sklejam tylko po kilka godzin lub wcale.
Po czwarte nie ty mnie będziesz pouczał, wiem jakie mam niedociągnięcia.
Po piąte jak CI się nie podobają moje wypowiedzi to możesz mnie wrzycić do użytkowników ignorowanych bo ja to zaraz zrobię z Twoją osobą.
Po szóste wywlekanie takich spraw tuż przed ogłoszeniem wyników konkursu to moim skromnym zdaniem nieuczciwa konkurencja z Twojej strony.
Po siódme i ostatnie mam nadzieję, że nasze posty już się nigdy nie skrzyżują.