[R] Supermarine Spitfire mk Vb trop
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Re: [R] Supermarine Spitfire mk Vb trop
Skrzydełko jak się patrzy! Muszę w końcu sam Spita skleić, wstyd się przyznać ale żadnego jeszcze nie zrobiłem, bo stwierdziłem, że łączenie powierzchni skrzydeł mnie przerasta. A u Ciebie wyszło tak ładnie, że zachęca do podjęcia próby.
Krawędzie skrzydła klejone BCG. Jestem w miarę zadowolony.
Miałem problem w skrzydle ze szkieletem w okolicy lotek. Misiałem odciąć kilka mm szkieletu, żeby to wszystko razem spasować.
Pozdrawiam
Miałem problem w skrzydle ze szkieletem w okolicy lotek. Misiałem odciąć kilka mm szkieletu, żeby to wszystko razem spasować.
Pozdrawiam
- Towarzysz19
Samolot prawie gotowy 

Witam
Nadeszła ta wiekopomna chwila ukończenia pierwszego modelu w 2019 roku.
Wreszcie mam w swojej kolekcji Spitfirea.
Model sklejał się bardzo dobrze, mogę go polecić każdemu. Wszystkie błędy i babole to wyłącznie braki mojego warsztatu
Dość ględzenia.
GALERIA KOŃCOWA:

Dziękuję za poświęconą uwagę.
Pozdrawiam
Nadeszła ta wiekopomna chwila ukończenia pierwszego modelu w 2019 roku.
Wreszcie mam w swojej kolekcji Spitfirea.
Model sklejał się bardzo dobrze, mogę go polecić każdemu. Wszystkie błędy i babole to wyłącznie braki mojego warsztatu

Dość ględzenia.
GALERIA KOŃCOWA:

Dziękuję za poświęconą uwagę.
Pozdrawiam
No i super! Jest parę niedociągnięć, ale to każdy jak klei, to widzi, co zrobił nie tak. Super maszynka, gratuluję!
Gratuluję fajnego modelu i dobrze zrobionego.
To co następne? Bo wiesz, są modele, które każdy modelarz musi mieć;-) czyli bf109, spit, p-51, Bismarck i Yamato, a jak dobrze pamiętam to te trzy pierwsze masz;-)
To co następne? Bo wiesz, są modele, które każdy modelarz musi mieć;-) czyli bf109, spit, p-51, Bismarck i Yamato, a jak dobrze pamiętam to te trzy pierwsze masz;-)
No właśnie to wybieranie jest najgorsze. Kiedyś się kleiło pierwsze lepsze co tylko udało się kupić. Człowiek dreptał pod kioskiem Ruch żeby tylko coś udało się kupić, a teraz pół szafy makulatury i nie wiadomo w co wbić nożyczki.
Gratki za model i kolekcję.
A co ja mam powiedzieć jak modeli mam ...no właśnie tysiąc może trochę więcej ??? co wybrać???
Raz jeszcze szczere Gratulacje i trzymam kciuki za następny model.
Pozdrawiam.
A co ja mam powiedzieć jak modeli mam ...no właśnie tysiąc może trochę więcej ??? co wybrać???
Raz jeszcze szczere Gratulacje i trzymam kciuki za następny model.
Pozdrawiam.
- Towarzysz19
Należy jeszcze dodać T-34, Tygrys, sherman i pantera

Prawdę powiedziawszy z tych "obowiązkowych" pozycji to w zamierzchłych czasach kleiłem jedynie tygrysa, ale ten to już jest historia. Jeśli chodzi o mnie to tego typu pozycje nieprędko się pojawia u mnie na warsztacie, z tego powodu że są bardzo popularne. Wolę takie mniej znane pojazdy.
Gratuluję udanego modelu i powodzenia przy następnym

PS.
Jeśli masz problem z wyborem następnego modelu, to chętnie zobaczę jakieś gąsienice

No właśnie wiedziałem, że mi czego brakuje w tej liście...
Jeżeli chodzi o mnie, to bym jakieś pływadło zobaczył.

Jeżeli chodzi o mnie, to bym jakieś pływadło zobaczył.
A u mnie dalej w toku...
Gratuję świetnej pracy!
Gratuję świetnej pracy!