Dużo dobrych jakościowo zdjęć, historia konstrukcji, użycia itd. Zapłaciłem ( w księgarni w Warszawie) po 26 zł za sztukę - w internetowych jest po 18 - 19 zł za sztukę. Warto mieć jako uzupełnienie innych monografi
Okładka prezentuje się ciekawie kupiłbym bym z chęcią szczególnie, że mam w planach budowę Spita Vb. Tylko coś z kaską cienko więc książki pozostają w sferach marzeń.
Pozdrawiam Drasha.
Drasha, ta o FW-190 jest moim zdaniem lepsza niż ta o Spitku - ciekawsze fotki.
A finanse, no cóż ... , kiedyś w moim życiu różnie bywało, a przed Tobą jeszcze wszystko.
Pozdrawiam
Możliwe że tak nie widziałem środka ale mnie i tak bardziej interesuje lotnictwo brytyjskie. No wiadomo Radzio kiedyś też będę zarabiał i mam nadzieję, że dużo
Drasha.
Jeśli lotnictwo brytyjskie, to koniecznie przeczytaj książkę "Sprawa Honoru". Bynajmniej nie jest to o samolotach w aspekcie technicznym, ale lektura powiedziałbym wstrząsająca, którą należy przeczytać. Gorzka prawda napisana przez postronnych obserwatorów .
I w tym miejscu należałoby oddać hołd polskim pilotom, którzy walczyli z poświęceniem. Tym, którzy zgineli i tym, którzy przeżyli.
Jeśli chodzi o "Sprawę honoru" to bardzo ją polecam. Książka jest fantastycznie napisana (bezstronnie). Można się dowiedzieć wielu spraw o których nawet się nie miało się pojęcia.
"Sprawa honoru" powinna być obowiązkową lekturą każdego Polaka (szczególnie młodzieży), nawet trochę wstyd że tego typu pozycję jako pierwsi napisali Amerykanie..