Witam ponownie,
kilka drobiazgów, które będą na kadłubie zamontowane, ale narazie czekają w pudełku na lepsze dni:

Po czym rozpocząłem nowy rozdział, pt. wieża. elementy nośne wieży należało podkleić kartonem o grubości 0,35mm. Trochę dziwny wymiar
W instrukcji pisze że takowy karton jest dołączony do modelu. Ja przeglądnąłem całą wycinankę wte i wewte i niestety nie znalazłem
No nic, musiałem gdzieś takowy załatwić, a w międzyczasie powstawały zasobniki amunicyjne:

Tak się złożyło że gdzieś w czeluściach warsztatu taki odnalazłem i mogłem przystąpić do budowy. Powstała podstawa z łożyskiem i połowicznie bryła wieży:

Instrukcja sugeruje poskładanie wszystkiego teraz, tj. podłoga wnęki i pancerz przedni, po czym oklejać poszyciem zewętrznym i wyposażać wnętrze. nie wiem jak miałbym zamontować potem armatę albo celownik, także muszę to wykombinować inaczej. na marginesie dodam że zasobniki miałyby powstać prawie na końcu. 8 z nich przyjdzie do wnęki, a 1 nad działo. te to już tymbardziej ciężkoby się montowało.
Spasowanie ok, idę kleić dalej