Witam odwiedzających, znudzonych dniem, przeglądających czeluści internetu i zainteresowanych moją relacją
Zacząłem robić zespół dźwigów głównej nadbudówki (dźwigów jeszcze nie zrobiłem), i totalnie spartaczyłem retusz, wręcz mógł bym napisać, że pokaleczyłem kartonowe modelarstwo i poplamiłem pół wieży. Poniżej efekty:
cała wieża tak się prezentuje, wycinanka nie zakłada drabin, wzmocnień pod masztem, kilku elementów trzymających liny, oraz w wycinance przewidziane jest aby platformy były na jednym poziomie (przynajmniej tak było w instrukcji/rysunku montażowym). Zmieniłem poziomy platform aby jak najmniej odbiegały od rzeczywistości. Według planów i zdjęć zamieszczonych w Profilach Morskich platforma jest symetryczna, w wycinance ewidentnie widać prawą stronę wydłużoną. Tego nie zmieniałem, chcąc uniknąć "sztukowania" i dorabiania miejsc na reflektory.
A propos reflektorów, zrobiłem je z uchylonymi klapami, wycinanka zakłada zakryte. Wyszło jak wyszło.
P.S. dopiero na zdjęciu zobaczyłem, że drabina jest lekko przechylona.
A tak wieża się prezentuje na pancerniku, jeszcze nie jest przyklejona, ponieważ najpierw drugi komin przykleję, do którego jakoś nie mogę się zebać.
Pozdrawiam.