[Radziowy konkurs] Hawker Hurricane Mk.I z MM

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
MikeS

#31 Post autor: MikeS » 2007-02-12, 13:45

Fajna podstawka :shock:

Awatar użytkownika
Bartosz

#32 Post autor: Bartosz » 2007-02-13, 21:44

MikeS pisze:Fajna podstawka
Podstawka zrobiona tylko na czas zdjęć i żeby samolot stał/leżał na niej jak czeka na skrzydła i podwozie.

Witam

Zacznę od wstępu:
10, 11, 12 luty był pracowity dla pracowników Hangaru (pracowników było 10, tyle ile mam palców) Ale juz po godzinie 12, 12 lutego wyjechał z hangaru, od razu na sesje fotograficzną.

A teraz zdjęcia co do dnia 10 i 11:
ObrazekObrazek

A teraz sesja końcowa.
ObrazekObrazekObrazek

ObrazekObrazekObrazekObrazek

I sesja w powietrzu, na tle Osiedla Południe
ObrazekObrazekObrazek

No i to wszystko, relacja zakończona, kolejny samolot do Dywizjonu Radzia zapisany.

Proszę komentować, wiem że mogą być komentarze które będą krytykować, ale to wina zdjęć, one wyolbrzymiają błędy. Co do następnego modelu, to nie wiem, plany mogą się jutro zmienić.

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Borys

#33 Post autor: Borys » 2007-02-13, 21:57

Hej
Model bardzo fajnie ci wyszedł tylko że drukarnia go popsuła te walory kolorystyczne :evil:
Jeśli chodzi o wykonanie to szkoda że nie wyprofilowałeś kołpaka śmigła lub mogłeś go oszlifować i pomalować na odpowiedni kolor .
Retusz jest troszkę za ciemny ale to zapewne wina zdjęcia ale w nie których miejscach prześwituje biały papier.
Ale mi i tak twoje wykonanie się bardzo podoba Radzio będzie miał problem :idea:
A co będzie następne jakieś plany :?: :?:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Bartosz

#34 Post autor: Bartosz » 2007-02-13, 22:10

Bartosz pisze:Co do następnego modelu, to nie wiem, plany mogą się jutro zmienić.
Tu napisałem. Ale napiszę. Oczekuje na model z GPM, chcę z nim wystartować w konkursie Maztera, buduję jeszcze Cleopatre, oraz zaczynam prace nad ORP Dzik.

Dzięki za miłe słowa, czekam na innych.

Kamil Zoszak

#35 Post autor: Kamil Zoszak » 2007-02-13, 23:08

No to modelem ORP DZika będziemy chyba zdrowo... podkreślam zdrowo rywalizowac....
A co do HAWKERA to naprawdę nie myślałem że z niego tak można coś fajnego WYCISNĄĆ..
Gratuluję

Darkness

#36 Post autor: Darkness » 2007-02-13, 23:15

...bardzo ciekawy i ładnie wykonany model...
...intryguje mnie tylko ten wlot powietrza pod spodem pomalowany od środka na...fioletowo :shock: ...
...mam nadzieję ,że to tylko zakłamanie aparatu...

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Piterski

#37 Post autor: Piterski » 2007-02-14, 09:14

Model generalnie bardzo fajny. Czasami próbuje nim w grze Ił-2 FB zestrzelić He-111. Na razie bez powodzenia :mrgreen: .
Co do ewentualnych uwag to:
:arrow: musisz trochę popracować nad pasowaniem segmentów, ale tu już naprawdę niewiele trzeba by było bardzo dobrze;
:arrow: na drugi raz postaraj się trochę wyoblić listki kołpaka, byłby mniej kanciasty i to jest taki element najbardziej kujący mnie w oczy;
:arrow: łopaty śmigła należało je zwilżyć i wyoblić trzonkiem pędzelka na gumce, zamiast drutu mogłeś pokusić się o wstawienie
odpowiednio ostruganej wykałaczki;
:arrow: elementy druciane należało pomalować pod kolor;
:arrow: kółko ogonowe, a dokładnie jego widełki po uformowaniu należało wzmocnić SG by się nie odkształciły pod ciężarem modelu.

Generalnie przyjmij moje gratulacje, bo model wyszedł ci całkiem przyzwoicie i miło się go ogląda. Zdjęcia tez są wysokiej jakości nic nie skrywają i za to należą sie pochwały :-)
Czekam niecierpliwie na Twoja kolejna relację.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”