[R] "Stonka" czyli lokomotywa spalinowa SM42 | GPM
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
Witam. Ja do szyb użyłem koszulki na dokumenty ale nie takiej do segregatora, moja była sztywna i sklejona tylko dwoma bokami (grubość folii około 0,2mm czyli mniej więcej tyle co karton). Co do techniki to jest ona bardzo prosta. Wytnij środki ramek a z zewnątrz zostaw zapas, chodzi o to żeby ramki trzymały kształt, następniej naklej je na folię tak dawkując klej aby nie wypłynął spod ramek. Jak klej już dobrze zwiąże wytnij po zewnętrznej stronie. Boczne okna (dotyczy SM42) zrobiłem troche innaczej, w wycinance są szablony (50E i 50F), ja użyłem tylko 50E, 50F jest za krótki wychodzi za mała zakładka na szybach. Wycięte według szablou 50E kawałki folii wkleiłem w ramki, nastepnie dwa nastepne kawałki nakleiłem na ramkę tak aby na poprzednich powstała zakładka.
Powodzenia.
Powodzenia.
-
Witam.
Przedział maszynowy obudowany. Nie było łatwo ale jakoś się udało, z efektu jestem średnio zadowolony.
Teraz kolej na inne elementy na poszyciu i następnie przechodzę z drugiej strony kabiny.
Zapomniałem odpowiedzieć na jedno pytanie, Ostoja rurki były zawijane na stalowym pręcie i sklejane budasiem.
Pozdrawiam i do następnego.
Przedział maszynowy obudowany. Nie było łatwo ale jakoś się udało, z efektu jestem średnio zadowolony.

Teraz kolej na inne elementy na poszyciu i następnie przechodzę z drugiej strony kabiny.
Zapomniałem odpowiedzieć na jedno pytanie, Ostoja rurki były zawijane na stalowym pręcie i sklejane budasiem.
Pozdrawiam i do następnego.