pozatym cacuszko model
[Relacja] Me 109 E-4/N MilitaryModel
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
-
KOCUREK
Paweł
ta czerwona plamka to linia na skrzydle i określała miejsce po którym można było na skrzydle chodzić. Przynajmniej tak myślę. Może zdjęcia to rozjaśnią

Kocurku
model jest zaprojektowany na jedną wręgę + oklejkę. Co do podwozia to można zrobić ruchome moje początkowo takie było i nawet nieźle się składało, tylko samolot nie mógł ustać na rozłożonych kołach - więc przykleiłem je na stałe.
Z ostatniej chwili ... chłodnice podskrzydłowe

Z powodu obfitych opadów śniegu - prace trwają

Kocurku
Z ostatniej chwili ... chłodnice podskrzydłowe

Z powodu obfitych opadów śniegu - prace trwają
-
Darkness
Model jest bardzo ładny i atrakcyjny wzrokowo. Na zdjęciach to właściwie przyczepił bym się do łopat śmigła.
El-paw zauważyłem, że twoje zdjęcia są mocno skompresowane, czy to efekt obróbki programów czy kres wydajności matrycy aparatu. Ja staram się nie schodzić z wagą zdjęcia 600x800 pix poniżej 100KB, by uniknąć właśnie nadmiernej kompresji powodującej spadek wyrazistości zdjęcia i rozmycie szczegółów.
El-paw zauważyłem, że twoje zdjęcia są mocno skompresowane, czy to efekt obróbki programów czy kres wydajności matrycy aparatu. Ja staram się nie schodzić z wagą zdjęcia 600x800 pix poniżej 100KB, by uniknąć właśnie nadmiernej kompresji powodującej spadek wyrazistości zdjęcia i rozmycie szczegółów.
Matryca ma 6 mega po prostu ja się nie znam na obróbce zdjęć - obrabiam je w Microsoft pfoto edytorze z pakietu windows. Nie wiem gdzie tam się zmienia kompresję. Ale od niedawna mam Foto Office i myślę, że tambędzie lepiej obrabiać zdjęcia - muszę się tylko wczytać w instrukcję.
Bartas to za oknem to rzeka Białka
. Następny po skończeniu He 111 będzie Me 110 
Bartas to za oknem to rzeka Białka
Mój 109 E-4
Oglądałem przypadkiem to forum i zauważyłem ten model. Sklejałem go kilka lat temu, a może i kilkanaście jak jeszcze byłem mały :P To sobie pomyślałem że wrzucę jego zdjęcie w mojej wersji. Model jest lakierowany, więc to nie jest jakaś różnica w jakości papieru że mój akurat się błyszczy.