Jak pech to pech - może kupić nową albo ktoś poratuje skanami.scorpions pisze:wróciły niekompletne , przebarwione , popisane jakimiś mazakami
Kolejne wcielenie Jelcza...[R]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- czolgruski
- czolgruski
O, ten napis będzie dobry, właśnie czegoś takiego mi brakuje. Powodzeniascorpions pisze:Lampki i tak są większe niż te co przewidywała wycinanka , a moga sie wydawać takie chude przez to , że błotniki są dosyć duże , no i fotka jest pod katem. Na błotniki dorobie jeszcze takie fartuchy , a na środku ( między błotnikami ) dam taki napis "LONG VEHICLE".

Mogę spróbować zeskanować te brakujące części. Skoro model będziesz malować, to kolor z wydruku ma i tak drugorzędne znaczenie. Liczy się linia obrysowa części.scorpions pisze:Ze skanów ciężko jest wydrukować w odpowiedniej kolorystyce , bez przekłamania wymiarów , a kupował nowej nie będę. Generalnie braki sa w elementach kół , a popisane na kabinie , ale jak juz mówiłem nie ma tego złego - pomaluje się

Hator - dzieki za pomoc , ale raczej nie skorzystam. Elementy brakujace to wregi kół , a te zrobiłem tak jak zrobiłem i nie będe juz tego zmieniał , ze wzgledu na dokonane tam przeróbki. Elementy kipra mam jeszcze z poprzedniej wycinanki , aczkolwiek podjąłem juz decyzje , że nie będę robił wywrotki ( może za trzecim podejsciem , jesli takowe nastapi ) , to co jest popisane mazakami , to kabina z zewnatrz , ale że będe malował to nie stanowi to większego problemu , niemniej dzieki.
Na razie przybyły ; skrzynka akumulatorowa ze zbiornikami powietrza oraz zbiornik paliwa :

I początki prac nad kabiną :

Do nstepnego.
Na razie przybyły ; skrzynka akumulatorowa ze zbiornikami powietrza oraz zbiornik paliwa :

I początki prac nad kabiną :

Do nstepnego.