Czolg Sredni M4 A3 Sherman.MM 1977

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Lastmale

Czolg Sredni M4 A3 Sherman.MM 1977

#1 Post autor: Lastmale » 2012-10-19, 12:58

Witam jestem nowy na forum,wracam do modelarstwa po 14 latach.Wybralem wiec klasyk i mam nadzieje ze wspolnie z wami bedzie to przyjemne z pozytecznym.Zapraszam do dopingowania i wspierania w trudnych chwilach.To moja pierwsza relacja.

Obrazek

Opracowanie graficzne i opis Maciej Cuch i Jerzy Maciejewski.

Lastmale

#2 Post autor: Lastmale » 2012-10-19, 21:47

Na poczatek wregi,wanienka i przymiary na sucho.Znalazlem dzis chwilke dla "Generala Schermmana" Prawie wekkend wiec bedzie wiecej czasu :-D

Obrazek

Obrazek

Nie natknolem sie na razie na zadne bledy,papier ma 35 lat i jest naprawde w super kondycji.

Awatar użytkownika
el_paw

#3 Post autor: el_paw » 2012-10-20, 21:05

Witam
Ja też walczę z gen. Shermanem tylko z innego wydawnictwa.

Na twoim miejscu wzmocniłbym szkielet, a już na pewno boki wanny tam gdzie będzie podwozie.

Będę śledził Twoje poczynania z tym staruszkiem.

Pozdrawaim

Lastmale

#4 Post autor: Lastmale » 2012-10-20, 23:41

Witam tak jak napisales el_paw wzmocnilem te wszystkie rzeczy.Autor tego wydania MM tez to podkreslal,wiele innych elemetow podklejalem i pewnie bede poniewaz grubosc arkuszy i jakosc daje duzo do zyczenia.Strasznie wyplowiale sa kolory poszycia ze starosci ,mysle by delikatnie potraktowac model humbrolami dla odswiezenia.Czy jest to wskazane i mozliwe przy kartonie?

Awatar użytkownika
OSTOJA

#5 Post autor: OSTOJA » 2012-10-21, 12:47

Lastmale pisze:Strasznie wyplowiale sa kolory poszycia ze starosci ,mysle by delikatnie potraktowac model humbrolami dla odswiezenia.Czy jest to wskazane i mozliwe przy kartonie?
Ja bym raczej wycinankę zeskanował i próbował komputerowo kolory "podciągnąć". :roll:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Karton i Papier”