[Prezentacja] Kartonowy Fan

To co nam wiadomo o nowościach i nasze sugestie

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Borys

[Prezentacja] Kartonowy Fan

#1 Post autor: Borys » 2007-01-31, 19:30

Witam
Przedstawiam prezentacje czasopisma modelarskiego Kartonowy Fan wydawnictwa Answer .
A więc do rzeczy :
:arrow: Bardzo dobrze że takie czasopismo się ukazało w końcu nie każdy ma dostęp do internetu .
:arrow: Cena czasopisma wynosi 17.99 na pewno nie mało ale w środku jest pełno wymiarowy model samolotu (1:33) P-26 Peashoter zaprojektowany przez Pana Marka Pacyńskiego.
:arrow: Jeżeli już jestem przy panu Pacyńskim to jest ciekawy artykuł (wywiad) właśnie z tym znanym polskim projektantem
:arrow: Jakość gazetki jest bardzo wysoka ładne zdjęcia ciekawe artykuły napisane przez TAD-a
:arrow: Osobnik TAD redaktor naczelny zrobił kawał dobrej roboty
I w cale nie zachwala tak modeli wydawnictwa Answer jest porównanie Ławoczkin Ła-7 z Answeru i z WAK-u iiii.......
:arrow: Jest jeden minus artykuł na temat moderatorów chyba nie
potrzebny , bo wywołał tylko burze w światku modelarski.

Jeśli chodzi o mnie to będę kupował to czasopismo mam tylko nadzieje że wydawca będzie dodawał jakieś bajerki że się tak wyrażę np. modele może w przyszłość pojawi się płytka DVD itp. I jeszcze jedno nie obchodzi mnie kto jest redaktorem naczelnym czasopisma czy jest to TAD czy jakiś tam Kowalski , dla mnie liczy się zawartość a ta jest naprawdę dobra no cóż początki są zawsze trudne.

POLECAM :-D

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2007-01-31, 21:06 przez Borys, łącznie zmieniany 2 razy.

Darkness

#2 Post autor: Darkness » 2007-01-31, 19:57

mam prośbę Borysie, zamieść zdjęcie z czytelnym tym artykułem, gdyż nie mam dostępu do gazetki, a bardzo chciałbym przeczytać cóż to takiego tam napisał Tad.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Piterski

#3 Post autor: Piterski » 2007-01-31, 21:02

No może lepiej nie NA FORUM.
Są w końcu prawa autorskie. Za to nie widzę problemu by Borys wysłał Ci to prywatnie ;-)

JaCkyL
Kontakt:

#4 Post autor: JaCkyL » 2007-01-31, 21:43

Darkness jaki widać niczego się nie nauczył. Skanowanie wydawnictw na własny użytek nie jest przestępstwem, ale udostępnianie tych skanów osobom trzecim już tak. Grzecznie odmówiłem Twojej prośbie prywatnie, chcesz przeczytać to KUP czasopismo ! Szanuj pracę innych ludzi !
Kilka przykładowych stron można zobaczyć na stronie wydawcy. Dla leniwych - wystarczy kliknąć

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#5 Post autor: tad » 2007-01-31, 22:10

Cześć,
Jackyl słusznie przedstawił sprawę - popieram jego uwagę jako członka redakcji i współtwórcę pisma - szanujemy naszą pracę.

Dyskusja na temat Kartonowego Fana z moim udziałem jest prowadzona na froum GrfHobby - zapraszam - odpowiem tam na wszystkie rzeczowe pytania.
TAD

Darkness

#6 Post autor: Darkness » 2007-01-31, 22:19

Jackyl, jak pisałem, obszedłem kilka razy sklepy w moim mieście, i niestety w żadnym z kiosków ruchu nie było tegoż pisemka, a nie wiem czy można to zamówić przez internet, dlatego to napisałem, nie chodzi mi o to ze chce się wymigać, lub łamać prawa autorskie.
Szanuje Tada jako świetnego modelarza, i jego pisemko również, po prostu chciałbym przeczytać ten aferalny artykuł, może nie jest aż tak źle i uda się niektórych uspokoić, bo niektórzy z KW pokazali już swoja kulturę napadając te forum i nie chcę wytykać palcami.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Borys

#7 Post autor: Borys » 2007-01-31, 22:39

Panowie jak widzę rozmowa zmierza w troszkę inną stronę.
Kolego Darkness jeśli chodzi o kupno Kartonowego Fana to na stronie wydawnictwa są podane punkty gdzie można go zakupić , ja właśnie w ten sposób znalazłem swój egzemplarz .
Jeśli chodzi o artykuł na temat moderatorów hm..... to mnie on nie oburzył , w pewnym sensie autor ma racje ( mam nadzieje że nie rozpętam tym wojny ) . Ja jestem bardzo zadowolony że takie czasopismo się ukazało i osoby które są związane z tym robią kawał dobrej roboty.
Za nim się zabrałem za modelarstwo kartonowe czytałem rożnego rodzaju fora i były dyskusje np. na temat modeli których jeszcze polowa społeczeństwa nie widziała to samo się tyczy Kartonowego Fana . Na forum X jest ponad 40 wpisów na temat KF typu nie kupie bo redaktorem jest pan X nie kupie bo wydawcą jest X . A nawet nie przeczytali jednego artykułu resztę możecie sobie sami dopowiedzieć .

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kroolo

#8 Post autor: Kroolo » 2007-01-31, 23:49

Darkness - możesz zamówić choćby w paper-hobby.

Borys - "w pewnym sensie autor ma rację", a w innym prawdę dostosowuje do swoich potrzeb, prawda tad?

Ale cóż na to poradzić? Dobrze że takie pismo znów jest bo widać jego brak na rynku. Mam nadzieję że w kolejnych numerach będzie więcej konkretnych porad, coś a'la relacja Swingera z Ju-88 na KW, czy choćby Twoje Ła-7 & Typhoon tad (piszę celowo z małej litery - tak zapisałeś swój nick). Przydałaby się również większa objętość pisma, może kosztem kredy, może czegoś innego, w każdym razie więcej tekstu!

Awatar użytkownika
tad
Kontakt:

#9 Post autor: tad » 2007-02-01, 00:28

Kroolo - nawet się nie będę silił na rzeczową odpowiedź na tym forum, bo albo Staszkov albo Ty równo mnie wykasujecie. Jeśli rzeczywiście chcesz porozmawiać o objętości i reszcie pisma to zapraszam na Gryf Hobby.
TAD

Czesio

#10 Post autor: Czesio » 2007-02-01, 11:21

tad pisze: nawet się nie będę silił na rzeczową odpowiedź na tym forum
To po co ta paplanina. Proponuję skończyć temat i powrócić do pierwotnego, ba zaraz będzie kolejna wojna.
Osobiście nie kupie tego pisma, gdyż posiadam Internet i podobne wiadomości mogę uzyskać z niego. Te 17 zł wolę zainwestować w jakiś model.
Jestem ciekaw, czy GPM wypuści swoje konkurencyjne czasopismo, była o tym mowa na czarnym

ODPOWIEDZ

Wróć do „Zapowiedzi i prezentacje nowych modeli”