Star 28 czyli Made in Poland [R]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Cześć !
Kabina gotowa :

Zanim spadną gromy krytyki , postaram sie kilka kwesti wyjaśnić
Jak widać spod farby w co niektórych miejscach wychodzą pewne niedokładności , ale jak wielokrotnie mówiłem malować nie umiem. Starałem się jak mogłem , powierzchnie polakierowałem , poszlifowałem , pomalowałem , znowu przeszlifowałem itd. Niektóre miejsca są niedoszlifowane , bo jakoś nie chciały być gładkie , tarłem , tarłem aż zdarłem całość
, a mimo to dalej wystawały pewne zgrubienia , więc zostawiłem tak jak jest. Farba na pewno nie była za gęsta , położyłem jej tu 3 warstwy. Kolor jest taki jaki chciałem. Generalnie mnie się podoba , mniej więcej taki efekt chciałem osiągnąć , choć wiadomo , że mogło być lepiej. Ja jestem zadowolony. Co do sklejalności , wszystko pasuje do siebie idealnie , ja malowałem , , bo nie podobał mi się kolor wycinanki. Oczywiście fotki są w makro , a ta kwestia wiele wyjaśnia
.
Do następnego - papa
Kabina gotowa :

Zanim spadną gromy krytyki , postaram sie kilka kwesti wyjaśnić

Do następnego - papa
Cześć !
Skrzynia ładunkowa gotowa :

No jak widać sporo jest na niej niedokładności. Moim zdaniem wynika to z tego , że te wszystkie przetłoczenia , są zbyt grube. Takie było wprawdzie zalecenie autora , aby to wszystko podklejać tekturą , ale mi wydaje sie , że jest za grube , a co za tym idzie pociągnęło to całą lawinę niedokładności ( z mojej strony oczywiście ). Niemniej na furze prezentuje sie całkiem nieźle ( moim zdaniem oczywiście ). W przyczepie poszczególne elementy nakleje na brystol i myślę , że powinno wyjść dużo lepiej , no zobaczymy. Tak się zastanawiam , czy robić plandeke , aby troche ukryć te niedokładności , przyznam się , że mi się bardziej podoba bez plandeki :
Wał napędowy i lusterka :

I w zasadzie model jest gotowy , pozostało zrobić jeszcze kosz na koło zapasowe i tłumik. Wstawiam trzy fotki tak na sucho , a całą galerie zrobie jak skleje przyczepe :

I na razie tyle - do następnego.
Skrzynia ładunkowa gotowa :

No jak widać sporo jest na niej niedokładności. Moim zdaniem wynika to z tego , że te wszystkie przetłoczenia , są zbyt grube. Takie było wprawdzie zalecenie autora , aby to wszystko podklejać tekturą , ale mi wydaje sie , że jest za grube , a co za tym idzie pociągnęło to całą lawinę niedokładności ( z mojej strony oczywiście ). Niemniej na furze prezentuje sie całkiem nieźle ( moim zdaniem oczywiście ). W przyczepie poszczególne elementy nakleje na brystol i myślę , że powinno wyjść dużo lepiej , no zobaczymy. Tak się zastanawiam , czy robić plandeke , aby troche ukryć te niedokładności , przyznam się , że mi się bardziej podoba bez plandeki :
Wał napędowy i lusterka :

I w zasadzie model jest gotowy , pozostało zrobić jeszcze kosz na koło zapasowe i tłumik. Wstawiam trzy fotki tak na sucho , a całą galerie zrobie jak skleje przyczepe :

I na razie tyle - do następnego.