Cześć i czołem !
No i dobrnąłem do szczęśliwego ( albo i nie ) końca. Oto ostatnie elementy - lusterka i tłumik wraz z rurą :
No i galeria końcowa :
Jak widać brakuje anten , a to dlatego , że skończył mi sie drut , być może jak kupie partie to dorobie. Na niektórych ujęciach można dostrzec odcienie różu , ale to tylko przekłamania aparatu , w rzeczywistości taki efekt nie wystepuje.
Podsumowując :
Model wyszedł mi niezbyt ładnie , ze względu na to , że jakoś nie miałem wewrwy do budowy , mimo , że się starałem , to nie wszystko wychodziło mi tak jak chciałem. myślę , że jednym z powodów takiego wykonania jest bardzo jasny kolor , przez co widać każdy niepożądany ślad , czy każde załamanie. Niemniej model opracowany jest bardzo dobrze , widać , że Michał poszedł w ślady Jana. Spasowanie jest bardzo dobre , a jedynymi minusami jakie ja zauważyłem jest trochę kiepska instrukcja ( wiele elementów podpatrzyłem na okładce , gdzie jest fotka surówki ) i ciut za długa maska , a praktycznie jedyna trudnościa może być wycięcie bieżnika , reszta idealna. Śmiało moge polecić ten model każdemu. Myślę , że w przyszłości podejmę się budowy kuguara jeszcze raz , ale juz z malowaniem , wnetrzem i takimi tam. Następnym tematem będzie wytwór rodzimej produkcji , to juz niebawem.
Do nastepnego - papa