Zagruntowałem każdy arkusz Caponem prosto z puszki zwykłym pędzlem jeden raz obustronnie.Kroolo pisze:Ty jakoś "traktowałeś" papier?
[R/G] An-2 Orlik 1/2011
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Silniczek kroczek dalej:

Jakiś babol mi się chyba trafił? - część 78a nie trafia na węzły mocowania silnika:

Nie, to mój błąd trzeba wyciąć część 78a i wkleić ponownie ale obróconą o 180 stopni.

Poprawiłem, jest OK. Kroolo uważaj na ten szczegół.

Jakiś babol mi się chyba trafił? - część 78a nie trafia na węzły mocowania silnika:

Nie, to mój błąd trzeba wyciąć część 78a i wkleić ponownie ale obróconą o 180 stopni.

Poprawiłem, jest OK. Kroolo uważaj na ten szczegół.
Ostatnio zmieniony 2012-02-20, 17:51 przez OSTOJA, łącznie zmieniany 1 raz.
belfast, dzięki - jakoś idzie choć z trudem.
Silnik następny kroczek dalej.

No i mam kolejny kłopot, nie mogę znaleźć oznaczonych części.

Być może je zgubiłem chociaż wątpię. Prośba do Kroolo - jeżeli je znajdziesz podeślij skan tej strony, z góry dziękuję i pozdrawiam. Jeżeli ich rzeczywiście nie ma trzeba będzie dorabiać z zapasu koloru.
Już spraw rozwiązana, Jasiek znalazł i okazało się, że ja też mam.
Silnik następny kroczek dalej.

No i mam kolejny kłopot, nie mogę znaleźć oznaczonych części.

Być może je zgubiłem chociaż wątpię. Prośba do Kroolo - jeżeli je znajdziesz podeślij skan tej strony, z góry dziękuję i pozdrawiam. Jeżeli ich rzeczywiście nie ma trzeba będzie dorabiać z zapasu koloru.
Już spraw rozwiązana, Jasiek znalazł i okazało się, że ja też mam.
Mam w zwyczaju odcięte fragmenty arkusza z częściami kleić do oddzielnej kartki więc dzięki tej metodzie nic mi nie powinno zaginąć. Szukając tych części rozglądałem się za częściami w kolorze słomkowym a nie kamuflażowym stąd moja "panika". 

A tak wygląda kompletny zespół o numerze 78. Szału nie ma ale całość będzie niewiele widoczna.

A tak wygląda kompletny zespół o numerze 78. Szału nie ma ale całość będzie niewiele widoczna.