Witam,
Projekt już powoli jest na ukończeniu, zostało jeszcze parę drobnych rzeczy do zrobienia, zamieszczam zdjęcia zrobione na szybko, ze względu na brak miejsca musiałem schować makietę.
Ze względu na mój ciężki charakter musiałem położyć dwie warstwy trawy gdyż jedna mi nie odpowiadała, zamierzam jeszcze deczko porozrzucać w kilku miejscach listki z drzew, ale nie planuje jakiegoś szalu typu zabrudzanie, gdyż nie mam zielonego pojęcia jak się to robi i mogę zepsuć te makietę, a tego nie chce. Próbowałem wydrukować ramy okienne jednak to jest takie maleńkie ze już dosłownie nie mam cierpliwości siedzieć i dłubać przy każdym okienku a jest ich dość sporo, zrezygnowałem również z wykonania ram okiennych w moim kochanym trzonie.
Odnośnie trzonu, to wykonałem wewnątrz wszystkie schody i szarpnąłem się na windę :D. Dzięki Super Glue przykleiłem daszek na trzonek, fakt ze folia robi się biała pod jego wpływem ale to był jedyny pomysł jaki mi do głowy przyszedł, rozważałem opcje z gorącym klejem ale jakoś zrezygnowałem z tego.
Do zrobienia jeszcze zostały łamacze światła, dokończyć deskowanie, zasadzić więcej trawy i posadzić kilka drzewek i to będzie koniec. Mam nadzieję że uda mi się to skończyć w przeciągu max 2 dni gdyż czas mnie goni.
Teraz czas na odpowiedź na pytania kolegi daniello. Jestem na 3 roku Architektury i Urbanistyki na Katowickiej WST. Ten kto spojrzy na stronę internetowa pewnie sobie pomyśli "prywatna to pewnie nic nie robią" a prawda jest taka że strasznie ze wszystkim cisną, poziom jest masakryczny, ilość projektów jest ogromna zwłaszcza na pierwszym roku (przynajmniej u mnie, nie wiem jak na polibudzie jest). Trzeba szybko się uczyć i mieć smykałkę do programów gdyż wielu z nich nie uczą od razu a jednak w czymś trzeba robić projekty i jakoś tworzyć plansze, więc w większości trzeba być samoukiem. Trzeba też mieć chęć do nauki, bez tego jest ciężko. Poza kupowaniem tysięcy książek, albumów i różnego rodzaju gazet, trzeba chodzić w moim przypadku na różne wykładu organizowane np przez SARP. Więc jak widzisz jest dużo projektów, mało czasu. Ja akurat mam dobre tępo w robieniu projektów dlatego zawsze wszystko kończę ponad miesiąc przed oddaniem więc to kwestia przystosowania się. Ogólnie studia są genialne, ale jednak sporo wyrzeczeń jest. W razie pytań pisz, postaram się jakoś pomóc. Z ludkami z budownictwa tez mam styczność wiec może jakoś pomogę
Pozdrawiam
Mawey