pactra - czym usunąć?
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
pactra - czym usunąć?
witam! czy ktoś mógłby mi pomóc i powiedzieć jak usunąć zaschniętą warstwę pactry z powierzchni modelu nie uszkadzając go?
Kroolo: zmieniłem temat na bardziej oddający zawartość wątku...
Kroolo: zmieniłem temat na bardziej oddający zawartość wątku...
Ostatnio zmieniony 2006-12-29, 15:44 przez wittmann, łącznie zmieniany 1 raz.
Nieee, benzyna to ryzykowna sprawa. I dla nas, i dla modelu.
Do usuwania akryli polecam spirytus, denaturat, proszek do prania i oczywiście zmywacz do akryli. Tych metod próbowałem i mogę dać głowę, że efekt, jeśli metodę zastosuje się poprawnie będzie dobry. Jeśli byłbyś zainteresowany tymi metodami to mogę je z grubsza opisać, zobacz też na PWMie, tam trochę jest o zmywaniu akryli.
Pozdrawiam!
Do usuwania akryli polecam spirytus, denaturat, proszek do prania i oczywiście zmywacz do akryli. Tych metod próbowałem i mogę dać głowę, że efekt, jeśli metodę zastosuje się poprawnie będzie dobry. Jeśli byłbyś zainteresowany tymi metodami to mogę je z grubsza opisać, zobacz też na PWMie, tam trochę jest o zmywaniu akryli.
Pozdrawiam!
Kuba - benzyna sprawdzona w praktyce. Jestem trochę za stary żeby teoretyzować - to robią młodzi 
Powiem więcej , jak zmywałem akryl Tamiyowski (taki w sprayu) z Ducati 900, to wrzuciłem owiewkę do słoiczka z benzyną o poszedłem zrobić sobie kawę. I nic się nie stało. A spróbuj zmyć ten akryl (ze sprayu) spirytusem - powodzenia

Powiem więcej , jak zmywałem akryl Tamiyowski (taki w sprayu) z Ducati 900, to wrzuciłem owiewkę do słoiczka z benzyną o poszedłem zrobić sobie kawę. I nic się nie stało. A spróbuj zmyć ten akryl (ze sprayu) spirytusem - powodzenia

Benzyna - OK, właściwie masz rację, tylko że z benzyną trzeba uważać. Ja wciąż boję się zbliżać benzyny do modeli po tym, jak w długotrwałym jej trzymaniu spieprzyłem wierzę od BM-8-24 i wannę kadłuba TKSa.
Tak jak już napisałem wcześniej benzyna niszczy plastik. Ale po takim czasie jak ty piszesz mogła nic nie zrobic.Radzio65 pisze:jak zmywałem akryl Tamiyowski (taki w sprayu) z Ducati 900, to wrzuciłem owiewkę do słoiczka z benzyną o poszedłem zrobić sobie kawę. I nic się nie stało.