Budowa dziwnych kołowych modeli RC
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Budowa dziwnych kołowych modeli RC
witam,
czy ktos moze mi pomoc w budowie modelu zdalnie sterowanego traktora lesnego który jest na stronie :
http://www.proml.pl/ponsse/harwardery/b ... ual_3.html
prosze o odpowiedzi, pomysły, moze ktos z Was ma cos podobnego?
najchetniej zeby ramie chwytaka tez było sterowane z panelu sterowania.
czy ktos moze mi pomoc w budowie modelu zdalnie sterowanego traktora lesnego który jest na stronie :
http://www.proml.pl/ponsse/harwardery/b ... ual_3.html
prosze o odpowiedzi, pomysły, moze ktos z Was ma cos podobnego?
najchetniej zeby ramie chwytaka tez było sterowane z panelu sterowania.
Ludzie no to nieźle, a jakie masz doświadczenie, bo żeby zbudować takie coś. Sama aparatura musi być niezłej klasy.tuner32 pisze:wiem ze to droga rzecz, sama aparatyra jest kosztowna, ale fajna zabawka, a jeszcze jakby miała silnik spalinowe i hydraulike podpieta do niego na olej to juz zupełne cacy
Jeśli zaczniesz budować to cudo poproszę o jakieś fotki bo mnie ciekawość zżera.
no w tym sęk, ze ja dopiero zaczynam zabawe z modelarstwem RC, wczesniej miałem pare modeli ale sklejanych i denerwowało mnie to ze sa statyczne.
a co do tego cuda które zamierzam zbudowac, to szukałem juz czesci, ale trudno cos znalezc. Moze wiecie o jakichs stronach internetowych gdzie mozna znalezc jakies czesci...?
a co do tego cuda które zamierzam zbudowac, to szukałem juz czesci, ale trudno cos znalezc. Moze wiecie o jakichs stronach internetowych gdzie mozna znalezc jakies czesci...?
nie sadze żeby ktoś taki model w polsce zrobił wogóle kiedykolwiek z taka mechanizacja . trzeba miec narzedia ,materiały warunki i pojecie którego nie masz kompletnie żadnago , .CHydraulike robi Graupner , ale zobacz se ceny - hahahaha , w tysiace złotych to lezie . Trzeba jeszcze zrobic dwiescie innych prostych modeli , a jestem pewien ze nie potrafisz nawet zrobic najprostrzego samolotu albo staku , wiec nie potrzebnie wogóle zakładasz taki temat bo i tak nic z tego kompletnie nie bedize. Zbieram kase na fuso , bo musze se cos w końcu skleic . Albo jaskółke , . Jaskólke i fuo se skleja
Krzysio, weź chłopie zacznij pisać po ludzku
, bo naprawdę niedobrze mi się robi jak coś takiego czytam, poza tym narzekasz, a sam jeszcze nic na tym forum nie zaprezentowałeś, więc DO ROBOTY !!!!!!!!
I nie komentuj, jeżeli sam nie masz o tym pojęcia.
Tym tekstem, że tego w Polsce nie da się wykonać mnie załamałeś.
Przemyśl sprawę
, a potem napisz jakiś sensowny post i napisz go po POLSKU, a nie po polskiemu.
Pozdrawiam

I nie komentuj, jeżeli sam nie masz o tym pojęcia.

Tym tekstem, że tego w Polsce nie da się wykonać mnie załamałeś.
Przemyśl sprawę

Pozdrawiam

ale ja nie powiedziałem że sie nie da , tylko że raczej nikt takiego nie zbudowal . To pokarzcie mi gdzie ktos zrobił jakas makiete albo statek chociaz zdalnie sterowany , juz nie mówie o hydraulicznym rtraktorze lesnym . SAmohody som , wiem , ale to raczej gotowe sa prawie zazwyczaj .ALE jak ktos chce se zbudowac taki ciagnik na pierwszy model , to nigdy nie zbuduje , no bo jak mam zbudowac , a pyta o porady , jak sam mówi że jest poczontkujący i wogule .
Jeszcze jeden post z takim olewactwem pisowni i wlepię Ci ostrzeżenie.
Pozdrawiam, Czesio.
Jeszcze jeden post z takim olewactwem pisowni i wlepię Ci ostrzeżenie.
Pozdrawiam, Czesio.
Ostatnio zmieniony 2007-01-26, 12:27 przez Krzysio, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak go zbudujesz? Wcześniej pisałeś, że jego wykonanie w Polsce jest niemożliwe. Chyba, że mieszkasz za granicą, a nie w tym ,,zacofanym kraju'' (przynajmniej takie wrażenie odniosłem z Twojego postu).Krzysio pisze:a to ja tesz bede chciał zbudowac takiego sobie ciągnika sobie .
Czy Ty masz pojęcie o modelarstwie?Krzysio pisze:To pokarzcie mi gdzie ktos zrobił jakas makiete albo statek chociaz zdalnie sterowany
Skoro jest początkujący to chyba dobrze, że prosi o poradę.Krzysio pisze:pyta o porady , jak sam mówi że jest poczontkujący i wogule
Wiecie co, to mi przypomina prowokację jaka była, gdy forum dopiero powstało, ale mogę się mylić. Większość użytkowników na pewno wie o co mi chodzi.
Włączam się również do prośby poprzedników, abyś drogi Krzysiu zaczął pisać po polsku.
A co do pomysłu, to jest bardzo oryginalny i ambitny. Mam nadzieję, że się uda.
Pozdrawiam.