[R] Princess Celestia

Sklejamy karton i papier... - Modelarstwo kartonowe

Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
SonX

#16 Post autor: SonX » 2011-10-13, 13:43

Przepraszam za swoj glupi komentarz. Tak to jest czasami jak czlowiek nie pomysli a napisze zwlaszcza jak jest pod wplywem alkoholu.
Mozna powiedziec, ze dopiero zaczynam zabawe z modelami i jeszcze wiele musze sie nauczyc. Ty masz spore doswiadczenie i ten moj komentarz naprawde byl niepotrzebny. Obiecuje, ze to sie wiecej nie powtorzy i bede myslal za nim cos napisze. Zycze powodzenia w dalszej zabawie z modelami.

luftwafel9

#17 Post autor: luftwafel9 » 2011-10-13, 19:53

Bonsoir

Tak na dobry początek to byłem dziś w sklepie modelarskim w Marsylii gdzie pokazałem na tamtejszym komputerze wszystkie wpisy, jakie się ukazały w tym temacie. Po odpowiednim przetłumaczeniu "słowo w słowo" właściciel i parę osób, jakie tam były (pracownik i 3 jego kolegów) omało, co nie skonali ze śmiechu. Pan Henry (właściciel) ują te wpisy tymi oto słowy: "Co za [i tu użył bardzo wulgarnego słowa], to, że oni są z towarzystwa wzajemnej adoracji to nie znaczy że wolno im takie rzeczy pisać na osobę jakiej nie znają osobiście! Na twoim miejscu Mati pokazałbym zdjęcie z ramieniem honoru to może by ostudził tym zapaleńców". Oczywiście takich słów bardzo ciepłych było dużo, ale to jedno udało mi się w gąszczu śmiechu zapamiętać. Co do Le bras d'honneur to daruję sobie ten gest bo na forum nie wolno go pokazywać.

Jedziemy dalej. Dziś wykonałem tylne kopytka↓
Obrazek Obrazek

Zabrałem się też za wykańczanie głowy poprzez doklejenie uszek↓...
Obrazek

...oraz grzywy↓
Obrazek Obrazek Obrazek

Zrobiłem też biżuterię naszyjną↓
Obrazek Obrazek

Ostatnią rzeczą były skrzydełka↓
Obrazek

No księżniczka nareszcie zaczyna przypominać księżniczkę. Ślicznusia Celestusia!

P.S. To tego majstra co się wpisał że "robota stoi": w modelarstwie pośpiech to najbardziej zdradliwa rzecz na świecie. Jak sam kleisz na szybko to nie popędzaj kogoś by kleił jeszcze szybciej bo od tego to można sobie model rozwalić.

Zaś do tego co przepraszał to: udaj się do AA. Bo widzę że chmiel zbyt mocno uderza tobie do głowy. Oczywiście nie martw się nie zbiję cię bo nie widzę takiej potrzeby. Nie lubię się bić bo siła nie dowodzi męskości.

Awatar użytkownika
Gregor
Kontakt:

#18 Post autor: Gregor » 2011-10-13, 20:25

Dobrze przemyślana prowokacja. ;-)

Awatar użytkownika
ReVaN

#19 Post autor: ReVaN » 2011-10-13, 20:34

Oooo ja, ale słit, zawsze marzyłem o sklejeniu unicorna...:D:D:D

A tak na poważnie to jak na te przechwałki o doświadczeniu to model wygląda conajmniej źle. Do tej pory myślałem że forum modelarskie to nie jest kwejk.pl.

Ja za twoim przykładem szukam w necie modelu psa który jeździł koleją (pewnie jakimś parowozem ty2 czy coś w tym stylu). Niebawem relacja:D

nie no ogólnie to taka fajna odskocznia od stresów dnia codziennego.

Powodzenia

pozdrawiam czule turlając się ze śmiechu..

luftwafel9

#20 Post autor: luftwafel9 » 2011-10-13, 20:57

Raczej Alicorna. A zresztą mam to w głębokim poważaniu to co napiszecie bo ta relacja jest po to by pokazać coś innego niż pantera, tygrys, bf-109, spitfire, bismarck, fw-109. Więc dajcie sobie spokój z tymi żartami i docinkami na moją skromną osobę. Bo widzę że sami chcecie mnie sprowokować to użycia słów takich niecenzuralnych a co w konsekfencji doprowadzi do bana. Nie chcecie nie oglądajcie tego to nie wchodzicie tu. Ja nie zmuszam.

Awatar użytkownika
ReVaN

#21 Post autor: ReVaN » 2011-10-13, 21:04

luftwafel9 pisze:Raczej Alicorna. A zresztą mam to w głębokim poważaniu to co napiszecie bo ta relacja jest po to by pokazać coś innego niż pantera, tygrys, bf-109, spitfire, bismarck, fw-109. Więc dajcie sobie spokój z tymi żartami i docinkami na moją skromną osobę. Bo widzę że sami chcecie mnie sprowokować to użycia słów takich niecenzuralnych a co w konsekfencji doprowadzi do bana. Nie chcecie nie oglądajcie tego to nie wchodzicie tu. Ja nie zmuszam.
Teraz się popłakałem

Jeżeli Twoja szanowna skromna osoba byłaby żeczywiście skromna(tak jak moja) to nie na miejscu byłby wpis że nie chcesz negatywnych komentarzy..
Skończymy żarty jak i ty przestaniesz z nas kpić
Ban?? jeżeli Ty go dostaniesz to pewnie i ja, więc chłopie odrobina pokory

luftwafel9

#22 Post autor: luftwafel9 » 2011-10-13, 21:07

Po co mnie jeszcze dobijasz? jak myślisz że ktoś jest odmieńcem to można na nim psy wieszać. Gamoń nierozgarnięty.

Awatar użytkownika
OSTOJA

#23 Post autor: OSTOJA » 2011-10-13, 21:09

Dostałem takie PW od Luftwafe (ciekawy nick):

"Przepraszam ale czy masz jakieś komunistyczne kożenie skoro każesz mi się nie wywyższać?"

Pisze się korzenie.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: (uwaga: rechot)
Ostatnio zmieniony 2011-10-13, 21:24 przez OSTOJA, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
ReVaN

#24 Post autor: ReVaN » 2011-10-13, 21:12

Kogo nazywasz gamoniem? Jesteś odmieńcem? Myśłalem że jesteś modelarzem, nie nabijam się z powodu wyboru tematu, ale z Twojego podejścia do prowadzenia relacji, Dla mnie możesz sklejać Bóg jeden wie co. Myślałeś że się jakoś wybronisz z tej tandety(chociażby nie umiesz dobrać koloru retuszu prz 11letnim doświadczeniu), no ale my frajerami nie jestesmy. Tyle ode mnie w temacie

klikam i znikam

Awatar użytkownika
belfast

#25 Post autor: belfast » 2011-10-13, 21:42

To jest mój ostatni wpis u Ciebie :evil:
luftwafel9 pisze:Bonsoir

Tak na dobry początek to byłem dziś w sklepie modelarskim w Marsylii gdzie pokazałem na tamtejszym komputerze wszystkie wpisy, jakie się ukazały w tym temacie. Po odpowiednim przetłumaczeniu "słowo w słowo" właściciel i parę osób, jakie tam były (pracownik i 3 jego kolegów) omało, co nie skonali ze śmiechu. Pan Henry (właściciel) ują te wpisy tymi oto słowy: "Co za [i tu użył bardzo wulgarnego słowa], to, że oni są z towarzystwa wzajemnej adoracji to nie znaczy że wolno im takie rzeczy pisać na osobę jakiej nie znają osobiście! Na twoim miejscu Mati pokazałbym zdjęcie z ramieniem honoru to może by ostudził tym zapaleńców". Oczywiście takich słów bardzo ciepłych było dużo, ale to jedno udało mi się w gąszczu śmiechu zapamiętać. Co do Le bras d'honneur to daruję sobie ten gest bo na forum nie wolno go pokazywać.
A Ty mówiłeś o polskiej kulturze.. żenada

luftwafel9 pisze: Zaś do tego co przepraszał to: udaj się do AA. Bo widzę że chmiel zbyt mocno uderza tobie do głowy. Oczywiście nie martw się nie zbiję cię bo nie widzę takiej potrzeby. Nie lubię się bić bo siła nie dowodzi męskości.
To uważam z Twojej strony było bardzo nie na miejscu.. kolega przeprosił a Ty tak?? większa żenada

A co do modelu: To na innych forach jest wielu naprawdę wielu modelarzy którzy kleją modele figurek, tak z miejsca sobie przypominam, z gwiezdnych wojen, mario bros, trnsformarsa, albo młodego chłopaka co skleił pracujący silnik V12 i jakoś nikt z tamtych nie mial takich problemów o złamanej psychice przez komentarze na temat pracy...

P.S. Skoro Tobie nie zależy na opinii polskich modelarzy to po co tu coś pokazujesz?? pokazuj Panu Heniowi i będziesz szczęśliwy i nie będziesz musiał się kłócić z polaczkami

Awatar użytkownika
SonX

#26 Post autor: SonX » 2011-10-13, 23:39

Alkoholikiem nie jestem i byłem po imprezie urodzinowej kolegia ale to nie ważne. :-P

Awatar użytkownika
IRON_84

#27 Post autor: IRON_84 » 2011-10-14, 21:29

luftwafel9 pisze:[...]ta relacja jest po to by pokazać coś innego niż pantera, tygrys, bf-109, spitfire, bismarck, fw-109. [...]
No faktycznie na tym forum można zobaczyć tylko panterę, tygrysa, bf-109, fw-109, spitfire, bismarcka zwłaszcza w kartonie.

To tak ode mnie, co do figurki to się nie wypowiadam bo nie wolno...

yukikaze

#28 Post autor: yukikaze » 2011-10-15, 20:26

Posłuchaj Mathieu . Podejżewam, że nikt nie ma za złe jaki temat wybrałeś ;-) . Bo model kartonowy jest modelem jaki by nie był , czy jest to oklepany Bf-109 czy prima balerina . Każdy skleja to co lubi :mrgreen:
Najbardziej jak nas nazwałeś "Polaków" (tak mi się zdaje) rozsierdziło to , że zaczynasz relację jako nowy i od razu nie "akceptujesz komentarzy negatywnych". Piszesz że masz 11 lat doświadczenia. Jeśli to jest 11 lat doświadczenia to jeszcze długa droga przed Tobą. Pokaż nam ten zestaw wszelakiej maści modeli samolotów, pojazdów, itd. bo może tamte są sklejane bardziej precyzyjnie, a my na podstawie tego pegaza źle Cię oceniamy :-P
Jednak myślę, że dużo Ci brakuje bo sklejasz tylko bryłę kanciastą, a jest na niej wiele niedociągnięć w precyzji klejenia o retuszu nie wspominając.
I zrozum, że komentarze negatywne nie są po to żeby komuś dopiec tylko pokazać potknięcia nad którymi trzeba jeszcze popracować.
Ja sklejam akurat taki model http://www.papermodels.pl/index.php?topic=9799.0 . I nie jestem z tych modelarzy best of the best. I nie jest to model z tych najprostszych. I każdą krytykę przyjmę na klatę bo to właśnie ona motywuje do podnoszenia swoich umiejętnośći.

I tego samego Ci życzę ! Przyjmij wszystko na klatę i klej dalej swój model do końca.
Oczywiście czekam na kilka fotek tej sterty wspaniałych latadeł i etc. o których wspomniałeś :lol:

Awatar użytkownika
r-t

#29 Post autor: r-t » 2011-10-15, 22:28

Luftwafel9, proponuję skupić się na modelu, komentarze potraktować z lekkim dystansem, jeśli lubisz robić to co robisz to po prostu to rób (choć konstruktywna krytyka dobrze robi modelarzowi).

Panowie na ochłodę polecam szklaneczkę zimnej wody z cytryną lub wciśnięcie klawisza "ignoruj" ;-)

r-t.

Awatar użytkownika
Radzio65

#30 Post autor: Radzio65 » 2011-10-17, 14:47

No co wy ludzie chcecie, ja tak wypasionego modelu, sklejanego z tak zachwycającą jakością nie widziałem od wielu lat. Naprawdę, od wielu ... Zaraz, zaraz, niech sobie przypomnę , kiedy to ostatni raz widziałem takie cuda . A już wiem !!!! To było jakieś 22 lata temu. Mniej więcej. Ja, moja wtedy jeszcze malutka córka i wycinanki z "Misia". Faktycznie, one były równie trudne do wykonania jak "Księżniczka Celestia".
Szczery szacunek dla autora niniejszej relacji, naprawdę pięknie sklejasz. Rozumiem, że reprezentujesz typowy, wysoki - bo z jedenastoletnim doświadczeniem jakże mogłoby być inaczej - poziom modelarstwa kartonowego typowy dla Francji (tu pozdrowienia dla p. Henryka ze sklepu oraz jego trzech kolegów). Tak na marginesie, mogę Cię zapewnić, że koledzy ze świata modelarskiego w Niemczech oraz Anglii mają odmienne zdanie na temat polskich modelarzy kartonowych. Chyba nie muszę dodawać, ze bardzo pochlebny.
Adieu.

Zablokowany

Wróć do „Karton i Papier”