46lukasz...
Czy przy tłoczeniu kabinki ktoś Ci pomagał ??
W jaki sposob podgrzewałeś folię... pytam się dlatego, gdyz jestem zaskoczony Twoimi postępami, gdyż ja nie opanowałem techniki tłoczenia, która wbrew pozorom jest prosta.
Inna sprawa, że ja skończyłem tylko na jednej próbie tłoczenia a przy okazji poparzyłem łapy i tak upadła moja ,, manufaktura ,, odnośnie tłoczenia.
Wydaje mi się / ale to tylko mi się wydaje / że musisz popracować nad doborem folii, gdyż ta sprawia wrażenie niebieskiej.
Jeżeli chodzi o materiały do imitacji okopceń, zabrudzeń itd. ja stosuję cienie do powiek.
Cienie do powiek doskonale się z sobą mieszają.
Można je nakładać przy pomocy krótko przyciętego pędzelka, lub kawałka watki nawiniętego na zapałkę.
Oczywiście metodę tą trzeba potrenować, na końcu zdmuchnąc nadmiar cienia lub przejechac delikatnie pędzelkiem.
Przy metodzie tej niestety miejsca pokryte cieniem trzeba psyknąć lakierem bezbarwnym w aerozolu, aby nam się nie zamazywały.
Przy ,, malowaniu ,, cieniami doskonale sprawdza się metoda ,, na dzięcioła ,, ale przy nabraniu cienia na watkę wpierw trzeba uderzeniem o blat strząsnąć nadmiar cienia.... czyli trzeba potrenować.
Pozdrawiam.