Tamiya 1:35 Flakpanzer IV Mobelwagen (35101)
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Witam
Model już "wysidoluxowany" błyszczy się jak psu jajka
jutro nałożę kalki i powolnym krokiem zabiorę się za washa a na przyszły tydzień powinien mi przyjść bezbarwny matowy w sprayu z mr.hobby
Zobaczymy co mi z tego wyjdzie... no i ponawiam prośbę o pomoc w dobraniu mundurów dla figurantów.
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Model już "wysidoluxowany" błyszczy się jak psu jajka

Zobaczymy co mi z tego wyjdzie... no i ponawiam prośbę o pomoc w dobraniu mundurów dla figurantów.

Witam wszystkich
Kalki już nałożone
ale zanim nałożę następną warstwę sidoluxu mam do was pytanie według instrukcji nałożyłem wszystkie kalki w każde wyznaczone miejsce... w zestawie kalek są numery i tak się zastanawiam czy je wykorzystać i jak tak to w jakim miejscu je dać
Kalki już nałożone

Witam wszystkich
A i tak jeszcze na marginesie pytanie odnośnie obić czy wszystko w porządku (wzorowałem się obiciami na tym samym flaku innego modelarza)
I jak wam się podoba mój pomysł z białymi kreskami na działku (niemieccy czołgiści lubili się chwalić ilością pokonanych maszyn)
Pozdrawiam
Z góry chce podziękować za tak miłe słowa (ale nie spocznę na laurach) r-t mam prośbę o jakieś rady odnośnie tego wydechu i luf (najlepiej łopatologicznie z przykładami)r-t pisze:Powoli się wprawiasz, niebawem na prawdę osiągniesz wysoki poziom![]()
Koniecznie przemaluj wydech, lufy pociągnij suchym pędzlem jakimś metalizerem, i nawierć te lufy, choćby zrobić tylko zagłębienia.
Zakurzenia zrobiłem: Vallejo Pigments 73109Nikooo pisze:Witam!
Model jest super![]()
Czym go zakurzyłeś?
Pozdrawiam
A i tak jeszcze na marginesie pytanie odnośnie obić czy wszystko w porządku (wzorowałem się obiciami na tym samym flaku innego modelarza)
I jak wam się podoba mój pomysł z białymi kreskami na działku (niemieccy czołgiści lubili się chwalić ilością pokonanych maszyn)
Pozdrawiam