[R] Me-163 Komet + Scheuch-Schlepper + laweta - Orlik MK
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Wytrzymał
Płyta to wydruk naklejony na tekturkę - kiedyś takie coś było dostępne w GPM.
No i przyszedł wreszcie czas na galerię końcową! Przed fotkami może jeszcze bardzo krótkie podsumowanie: całość (Komet-Scheuch+Schlepper+laweta) składa się bardzo przyjemnie. Modele są opracowane bardzo dokładnie i jak się czegoś samemu nie spierniczy to wszystko ładnie pasuje
Troszkę przeszkadzał nieco gruby karton przy kształtowaniu skrzydeł Kometa, ale w pozostałych elementach to nie stanowiło problemu, wręcz zaletę. Lawetę wysyfiłem jak widać na obrazkach, trochę chciałem się pobawić syfingiem, trochę chciałem zniwelować różnice kolorów - laweta wpada oryginalnie w taki bardziej zielonkawy odcień, podczas gdy reszta jest ładna, piaskowa. Może tak ma być? A może mnie się trafił jakiś "lewy" egzemplarz
W każdym razie: teraz już tego tak łatwo nie dostrzec
No dobra, koniec przynudzania, zapraszam do galerii końcowej no i do sklejenia własnego modelu Kometa!
Ciągniczek wyszedł tak:
Laweta tak:
W zaprzęgu

No i zestawik:
Do usłyszenia!

No i przyszedł wreszcie czas na galerię końcową! Przed fotkami może jeszcze bardzo krótkie podsumowanie: całość (Komet-Scheuch+Schlepper+laweta) składa się bardzo przyjemnie. Modele są opracowane bardzo dokładnie i jak się czegoś samemu nie spierniczy to wszystko ładnie pasuje

Ciągniczek wyszedł tak:

Laweta tak:

W zaprzęgu

No i zestawik:

Do usłyszenia!