Horch Kfz 15 - Italeri 1:35
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
- RysiuMajster
- Kontakt:
Eeee ale co chodzi Twitch?? R-t jak na dłoni, wskazał wadliwe miejsca:)
Brudzenie jest finalnym elementem zabawy z modelem. Jak nie masz podstawy odpowiednio zrobionej, to po co się pchać dalej? Proponuje model wrzucić do płynu zmywającego farbę (cleanlux) i uzupełnić braki.Twitch pisze:Odmośnie brudzeń to może i masz racje ale to nie zmienia faktu że powinieneś dać jakieś rady a nie wywyższać się ponad innych
2 inne malowania z modelu kfz 15:RysiuMajster pisze:Witam
Jedno sprostowanie Horch Kfz 15 nie służył w Rosji (tylko Kfz 12) Kfz 15 był wozem łączności służącym w Europie zachodniej i Afryce ;)
Pozdrawiam
Befehlshaber Pz. Gruppe Von Kleist URSS 1942
Batterie 5, Artillerieregiment 10 (mot), Pz.Gren. Division, 10.Pz.Gruppe 2 Guderian, URSS Ottobre, October 1941.
Więc skąd informacje że nie służył w rosji??
- RysiuMajster
- Kontakt:
- RysiuMajster
- Kontakt:
tu jest link do tej relacjiRysiuMajster pisze:Witam
Służyły ale wersje 12 nie 15 (czytajmy posty ze zrozumieniem) ja nie mówię że nie służyły tylko że wesja 15 nie służyła (czyli taka jaką wykonałeś ty) a ta na dioramie stalingradzkiej to zapewne 12 (było kilka wersji Horch'a )
;)
Pozdrawiam
http://www.modelwork.pl/viewtopic.php?t=19234
Nie poddawaj się;) Z mojej strony, proponuje Ci wymienić błotniki na odpowiedniki z puszki po piwa;) Wrzuć trochę na luz, nie bierz poważnie tej relacji, masz się czegoś nauczyć a nie denerwować się z byle powodu.
Puść wodze fantazji, zobacz, co możesz dorobić samemu a potem maluj model. Przejrzyj zdjęcia równych Horchów.
Zanim jednak przejdziesz do malowania, to pokaz co sam dorobiłeś. Bo koniecznie potrzebujesz kilku wskazówek, jak malować pędzlem. Osobiście mój model Horcha malowałem pędzlem i da się to zrobić bez efektu widocznego plastiku pod farba.
Masz się nie poddawać!!
Puść wodze fantazji, zobacz, co możesz dorobić samemu a potem maluj model. Przejrzyj zdjęcia równych Horchów.
Zanim jednak przejdziesz do malowania, to pokaz co sam dorobiłeś. Bo koniecznie potrzebujesz kilku wskazówek, jak malować pędzlem. Osobiście mój model Horcha malowałem pędzlem i da się to zrobić bez efektu widocznego plastiku pod farba.
Masz się nie poddawać!!
Zaryzykuj, ostrożnie i powoli, a jeśli nie, to wymyj ten model raz jeszcze i zabierz sie do porządnego malowania. Bo to jest nieakceptowalne to co wyszło.
1. Dobrze wymieszaj farbę. (Wstrząsając pojemniczkiem z farbą w dłoni)
2. Nabieraj niewielką ilość farby na pędzel, tak żeby cale włosie nie było uwalone farbą tylko tak mniej więcej do polowy. Pamiętaj by nadmiar farby usuwać na krawędzi pojemniczka.
3. Maluj w jednym kierunku. Z tego co pamiętam 2 warstwy chyba wystarczą, by powierzchnia była dobrze pokryta. 3 warstwa to ostateczność, więcej nie polecam bo będzie maszkarnie to wyglądało.
Prosiłbym o ewentualną korektę RysiaMajstra, bo chyba on też malował pędzlem swoje modele;)
1. Dobrze wymieszaj farbę. (Wstrząsając pojemniczkiem z farbą w dłoni)
2. Nabieraj niewielką ilość farby na pędzel, tak żeby cale włosie nie było uwalone farbą tylko tak mniej więcej do polowy. Pamiętaj by nadmiar farby usuwać na krawędzi pojemniczka.
3. Maluj w jednym kierunku. Z tego co pamiętam 2 warstwy chyba wystarczą, by powierzchnia była dobrze pokryta. 3 warstwa to ostateczność, więcej nie polecam bo będzie maszkarnie to wyglądało.
Prosiłbym o ewentualną korektę RysiaMajstra, bo chyba on też malował pędzlem swoje modele;)