Zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć modelu Morane-Saulnier MS 406 z wydawnictwa Fly Model Nr 17 autorstwa Leszka Lewandowskiego. Mój egzemplarz wycinanki niestety pod względem graficznym jest słaby – duże przesunięcia kolorów, niezgrywające się plamy kamuflażu. Wykonanie niestety także pozostawia wiele do życzenia, a twardy karton to żadne usprawiedliwienie braku umiejętności sklejającego. Model nie był impregnowany. Na podstawie nowszych modeli MS 406 z AH (2/2006) i z Orlika (nr 029, 6/2006) dodałem kilka drobiazgów, a kilka zrobiłem inaczej.
Życzę miłego odbioru!

Wycinaka zaprojektowana jest poprawnie i klei się przyjemnie, nie jest jednak wolna od wad: za płytkie o 3-4 mm wnętrze kabiny pilota, kiepsko spasowane „gondolki karabinowe”. Trochę problemów sprawiło mi oprofilowanie przejścia kadłub – płat, element ten wymaga przycięcia na krawędzi spływu. Kolejnym problematycznym elementem jest chłodnica pod kadłubem. Siatka chłodnicy jest za krótka w stosunku do wręg. Kołpak okazał się niesklejany w standardzie, został zatem przeszczepiony z wycinanki Orlika (nr 029, 6/2006) i pomalowany, przy okazji śmigła także dostały trochę farby.