Dodge WC-51 - Modelik 15/98 [R]
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Gadanie z tym wsiadaniem, ja sam próbowałem wsiadać
od strony kierowcy nie jest łatwe, ale możliwe
.
Widziałem też na jakimś polskim filmie jak kierowca
przecisnął się między kołem a burtą pojazdu depcząc przy tym siedzenie.
A dodge stoi wysoko bo rama ma zły kształt, ale na tym etapie to już mało istotne.
od strony kierowcy nie jest łatwe, ale możliwe

Widziałem też na jakimś polskim filmie jak kierowca
przecisnął się między kołem a burtą pojazdu depcząc przy tym siedzenie.
A dodge stoi wysoko bo rama ma zły kształt, ale na tym etapie to już mało istotne.
Cześć i czołem !
Gablota pozyskała wszystkie koła :

Szoferka zyskała światła oraz ich osłony :

Rozpocząłem też prace nad paką :

Pakę wykonuję po swojemu , a nie tak jak zaproponował autor. W wycinance boczne burty , tył i wew. ławki były zaprojektowane jako jeden element , ja natomiast porozcinałem wszystko na poszczególne elementy , popodklejałem tekturą ( coby mi sie nie pofalowało przy malowaniu ) no i składam jak klocki
Jeszcze rzut oka na całość :

Miał być model odpoczynkowy , ot tak na szybko , a wychodzi to całkiem - całkiem
P.S. Udało mi się jeszcze troche skrócić resory , przez co cała fura stoi troche niżej , no i wygląda bardziej naturalnie , ale to pokażę , już w następnym odcinku.
Do następnego - papa
Gablota pozyskała wszystkie koła :

Szoferka zyskała światła oraz ich osłony :

Rozpocząłem też prace nad paką :

Pakę wykonuję po swojemu , a nie tak jak zaproponował autor. W wycinance boczne burty , tył i wew. ławki były zaprojektowane jako jeden element , ja natomiast porozcinałem wszystko na poszczególne elementy , popodklejałem tekturą ( coby mi sie nie pofalowało przy malowaniu ) no i składam jak klocki

Jeszcze rzut oka na całość :

Miał być model odpoczynkowy , ot tak na szybko , a wychodzi to całkiem - całkiem

P.S. Udało mi się jeszcze troche skrócić resory , przez co cała fura stoi troche niżej , no i wygląda bardziej naturalnie , ale to pokażę , już w następnym odcinku.
Do następnego - papa
Cześć !
Zrobiłem "podstawe" paki ( tylna burta będzie otwierana , dlatego jeszcze jej nie ma ) :

Troche mi otwory nie powychodziły
, następnym razem muszę bardziej sie przyłożyć do wyrównywania zadziorów.
Jako , że paka "powstała" , można było przykleić szoferke :

I tak to wygląda , jak na razie.
Do nastepnego - papa
Zrobiłem "podstawe" paki ( tylna burta będzie otwierana , dlatego jeszcze jej nie ma ) :

Troche mi otwory nie powychodziły

Jako , że paka "powstała" , można było przykleić szoferke :

I tak to wygląda , jak na razie.
Do nastepnego - papa
No niestety - razi. Nie pomyślałem wczesniej aby natłoczyć linie wyznaczające maske , a teraz tego nie zrobie , bo nie wyjdzie równo. Najwyżej spróbuje oddać kształta maski , naklejając cienki kawałek kartki , w jej kształcie , ale to pod koniec budowy.
Edit :
Z kartką by nie wyszło , ze względu na przyklejone wloty powietrza po bokach , więc jedyne co mogłem zrobic , to narysowac maske ołówkiem :

Może być ???
Edit :
Z kartką by nie wyszło , ze względu na przyklejone wloty powietrza po bokach , więc jedyne co mogłem zrobic , to narysowac maske ołówkiem :

Może być ???
Witojcie !
Liczba wyświetleń nie dobiła do tysiąca ,a odpowiedzi do trzydziestu , a tu fura prawie gotowa
Podorobiałem różne pierdółki , jak światła , uchwyty , tylna burta ( otwierana ) i takie tam :

Te boczne deski wyglądaja kiepskawo , ale je przykryje plandeka , więc i tak nie będzie ich widać. Tak więc jeszcze plandeka i będzie finisz.
I tak sobie jeszcze pomyslałem ; w samochodzie zamontowany jest hak holowniczy , więc chyba zrobie sobie jakąś przyczepke do niego , bo to co najczęściej taki Dodge ciągnął za sobą ( armata ZIS ) , jakoś niespecjalnie mi się widzi.
Do następnego - papa
Liczba wyświetleń nie dobiła do tysiąca ,a odpowiedzi do trzydziestu , a tu fura prawie gotowa

Podorobiałem różne pierdółki , jak światła , uchwyty , tylna burta ( otwierana ) i takie tam :

Te boczne deski wyglądaja kiepskawo , ale je przykryje plandeka , więc i tak nie będzie ich widać. Tak więc jeszcze plandeka i będzie finisz.
I tak sobie jeszcze pomyslałem ; w samochodzie zamontowany jest hak holowniczy , więc chyba zrobie sobie jakąś przyczepke do niego , bo to co najczęściej taki Dodge ciągnął za sobą ( armata ZIS ) , jakoś niespecjalnie mi się widzi.
Do następnego - papa