a i jeszcze taki drobiazg (wydaje mi się on oczywisty ale wole zapytać) wszystkie elementy foto trawione nakładać na pomalowane elementy ??
LEICHTER Pz.kpfw. 202(e) w/CREW MiniArt
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Najprościej mówiąc, nie jesteś w stanie pomalować "z pędzla" blaszek, bo po jakimś czasie zaczną się łuszczyć i farba odpadnie. Cały efekt będzie popsuty, a blachy praktycznie albo do ponownego malowania albo do śmieci.
Dlatego wazne jest, byś miał aero, lub kogoś znajomego kto ma taki sprzęt.
Jest jeszcze opcja, której nie próbowałem, ale o niej słyszałem. Mianowicie popsikanie blaszek przyklejonych juz do modelu podkładem w spray'u i potem malowanie pędzlem. Ale nigdy jeszcze tego nie próbowałem.
Dlatego wazne jest, byś miał aero, lub kogoś znajomego kto ma taki sprzęt.
Jest jeszcze opcja, której nie próbowałem, ale o niej słyszałem. Mianowicie popsikanie blaszek przyklejonych juz do modelu podkładem w spray'u i potem malowanie pędzlem. Ale nigdy jeszcze tego nie próbowałem.
Witam wszystkich, dawno mnie nie było na forum bo ostatni tydzień był ciężki... przeprowadzka sprowadzenie dziewczyny do bielska potem brak dostępu do internetu... ale to nie o tym forum :)
Chciałbym się pochwalić swoimi osiągnięciami :)

Oczywiście to jeszcze nie koniec bedzie kilka poprawek... ale wszelakie rady mile widziane... więc czekam :)
Chciałbym się pochwalić swoimi osiągnięciami :)
Oczywiście to jeszcze nie koniec bedzie kilka poprawek... ale wszelakie rady mile widziane... więc czekam :)
- RysiuMajster
- Kontakt:
Obicia i otarcia spróbuj zrobić ołówkiem. Co do opon to nie jestem pewien, ale ja bym spróbował pomalować mieszaniną A46 i A37. Powinien wyjść
leciutko rozjaśniony czarny i na to położyć starte pastele. Albo starte pastele z dodatkiem A0. Ale co do opon to niewypróbowane pomysły. Natomiast otarcia możesz pooglądać w mojej relacji M125.
leciutko rozjaśniony czarny i na to położyć starte pastele. Albo starte pastele z dodatkiem A0. Ale co do opon to niewypróbowane pomysły. Natomiast otarcia możesz pooglądać w mojej relacji M125.