Też miałem ten sam dylemat kiedyś... jakiś miesiąc temu...
1) Po pierwsze kup "kropelkę"
2) Po drugie wytnij sobie z opakowania po tabletkach jakiś tą całą obudowę tabletek, która jest w pudełku. Chodzi mi o to, że jak wyciągasz listek tak zwany z tabletkami, to po ich zużyciu zostaje ci plastikowa tacka z wgłębieniami do tabletek. To sobie przygotowujesz (4 zagłębienia starczą).
3) potrzebny ci będzie dośc cienki i wytrzymały drucik (kawałek, żeby był na tyle twardy by nanosić nim klej z "kropelki").
4) Skalpel modelarski (Najlepiej ten biedronkowy z zestawu za 20 zł co go można było kupić ostatnio).
Teraz co robisz kolejno. Pod lupą albo czymś takim wycinasz skalpelem z ramki część fototrawioną.
Kolejny krok, to wpuszczenie kropelki w tackę, a robi się to po to, bo klej cyjanoakrylowy )kropelka, cjanopan etc) nie wysychają tak szybko w zetknięciu z tym właśnie tworzywem wykorzystywanym w listkach z tabletkami.
Teraz za pomoca drucika który maczasz w kleju nanosisz trochę kleju etapami, w zależności od wielkości elementu. Robi się tak po to, by mieć regulację ilości kleju, jak jechałbyś prosto z tubki to zacieki murowane.
No i odczekujesz kilka chwil i gotowe. To przynajmniej mój patent na fototrawki.