Witam!
Teraz już rozumiem co inni mieli na myśli z tymi błędami w projekcie Heńka. Napotkałem tyle nierówności, że głowa mała. Model ma takie niedopracowania, że już nie wiem czy Mały Modelarz ma jakieś problemy z nowymi modelami z drukarnią, czy też im się nie chce dopracowywać, niektórych części. Dźwigar skrzydeł jest w postaci jakiegoś pudełka. Tak samo stateczników, ale jeszcze tam nie doszedłem. Zamiast zrobić dźwigary w postaci wręg, to oni robią jakieś pudełka. Po co?! Pytam się po co?!! Jest nierówny. Największy jest problem w tym, że odgrywa on również rolę podłogi w poszyciu. Tyle, że to taka jest podłoga, że wystaje ponad normalny poziom. Na poniższym zdjęciu widać niedawno zrobiony taki mały plan w paint'cie jak to wygląda.

Jak zauważyliście lipnie to wygląda. Mogłem to jakoś skrócić, ale kapnąłem się dopiero po przyklejeniu dźwigara. Jest jeszcze w nim taki problem, że boczne ścianki w ogóle nie dochodzą do reszty części.
A o...

I ostatni błąd jest taki, że oznaczenie części jest na niej samej :/

Dobra to wszystkie błędy. Czas przejść do rzeczy.
Skończyłem główne oszklenie dziobu. Jest trochę niedociągnięć co do poszycia, ale jest ono tak oszklone, że niewygodnie wchodzą wręgi i źle się zagina.
Okej to na razie tyle. Następny wpis będzie pewnie z ponad w połowie ukończonym kadłubem. A teraz się męczę z kolejnym felernym poszyciem :(
Pozdrawiam.