Witam
Następna odsłona prac nad kabiną.
I po pomalowaniu
Zamontowane fotele
Malowanie jak na mój gust nieszczególne, ale niestety umiejętności mi jeszcze trochę brakuje.
C.D.N.
Witam
Budowa kabiny idzie pełną parą. Oto mój patent na zawiasy w drzwiach
Papier pełniący funkcje zawiasu, to zwykły 80 gr papier do drukarek.Kabina przed malowaniem
Oraz tradycyjnie już przymiarka do podwozia
C.d.n.
Witam
Stara kabina powędrowała do śmietnika. Po niezbędnych poprawkach przednich drzwi oraz podłogi powstała kabina nr 2. W wenętrznych płatach drzwi będzie wklejona jeszcze tapicerka oraz klamki i uchwyty, ale dopiero po malowaniu. Tak samo na zewnętrznych powierzchniach elementy wykończeniowe pojawią sie po malowaniu. Malować będę orginalnym lakierem stosowanym do malowania prawdziwych pojazdów. Dość gadania, teraz zdjęcia
I oczywiście kabina przymierzona do podwozia na sucho
C.d.n.
Witam
Budowy kabiny ciąg dalszy. Malowanie kolorem czerwonym to horror, w każdym razie dla mnie.Malowałem lakierem stosowanym w orginałach. Kabina przed przykryciem dachem:
Przyklejony dach na kabinie
Kabina pomalowana, brakuje jeszcze trochę drobiazgów które będą doklejone na koniec budowy
Następny etap to napęd pompy wodnej, zbiornik na wodę no i zabudowa
C.d.n.
Witam
Przyszła kolej na zabudowę. W pierwszej kolejności skleiłem pomocniczą ramę oraz pompę wody wraz z napędem.Elementy przed malowaniem:
Skleiłem także przedni zderzak. W orginale zderzak jest montowany od Stara 200. Mój wygląda tak:
Po pomalowaniu ramy pomocniczej przykleiłem zbiornik wody.
C.d.n.
niesamowity model.czy posiada pan moze gotowe plany modelu ??a jesli tak czy udostepnia je pan czy tez ukaze sie w jakims wydawnictwie? tak dokladnego modelu nie spotkałem do tej pory.
pozdrawiam.
Witam
Skonczyłem orurowanie pompy wody oraz przykleiłem dach i pierwsze na nim elementy.Podwyższenie na środku dachu w orginale skrywa zdbiornik wody.
C.d.n.