Witam kilka dni temu zakupiłem aerograf EW 6000 R z koncowka 0,3. Jakiej wielkosci koncowka aerografu do skali 1/35 sprawiala by sie najlepiej?
0,2 , 0,3 czy jakies inne wielkosci?
Nie ma sprawy! Jeszcze napisze jak mi sie to spodoba z farba jak za cene 100 zl. Na poczatek mysle ze nie ma co szalec jak juz opanuje to sie pomysli nad czyms bardziej zaawansowanym Narazie probowalem sidoluxem psikac na kartonie i zaluje ze wczesniej nie kupilem tego cudenka sprezarke mam oczywiscie domowej roboty wiec mosze ja jeszcze dopiescic i wtedy zobaczymy. w przyszlosci mam zamiar kupic jakis porzadny kompresor albo najlepiej caly zestaw razem z aerografem ale nie szybciej jak za kilka miesiecy.
Napisałem ze napisze jak wraznia oile wgl ktos to bedzie czytal wiec wazenia calkiem calkiem maluje sie przyjemnie chociaż na poczatku mialem problemy bo mosialem sie uporac z przewodem i z odpowiedniej odleglosci psikac.. Sprzet dla poczatkujacych jak najbardziej spoko polecam ! Taki aerograf za 100zł http://www.mojehobby.pl/mar-12-aerograf ... 78502.html jest OK Nie zatyka sie .Tylko ze aerograf z dolnym mocowaniem pojemniczka troche nie wygodny na poczatku jak juz sie przyzwyczji to jest OK na pewno lepiej sie maluje niz pedzelkiem szczegolnie olejnymi farbami i bez obawy o detale.
No dzieki! Zapomnialem dopisać ze aby aerograf psikal normalnie w tym sprzecie trzeba lekko zawyzyc cisnienie pracy i o tym pamietac bo jak w butli jest minimalnie cisnienie przy jakim aero powinien normalnie dzialać to potrafi moze nie plunac a zrobic czasem takie male kropki. Farbe mam oczywiscie odpowiednio rozcienczona zeby nie bylo. Ale to tylko taka przestroga na marginesie ze ten typ tak ma. Ja rowniez zycze Ci r-t milego dogadywania sie z nową zabawka.