Witam ponownie,ale miałem lenia

Model jak najbardziej da się sklejac,ale troche problemów jest :( Dlatego dziś skromnie tylko przód. Wyciąłem wszystkie czarne miejsca ( w pewnym momencie zacząłem tego żałowac, ale jakoś się udało i nic nie zepsułem :mil10: .
,,Wybrzuszyłem,, napis Żuk naklejając pomalowaną kopie z wycinanki .Nie wiem czy to wygląda dobrze ,ale zawsze mniej płasko.
Oprócz tego ,,przeszkliłem,, reflektory i tu ciekawostka użyłem podwójnej folii.Od wewnątrz jest folia z wydrapanymi liniami ( według wzoru z wycinanki) ,a od zewnątrz wycięte wybijakiem szewskim ,,szkiełko,, Dzięki temu zabiegowi światła wyglądają troche bardziej ,,przestrzennie,, i w sumie ten efekt mi się podoba

Wywaliłem też wycinankowe kierunkowskazy i użyłem pomarańczowego opakowania po witaminie C

,żeby uzyskac ,,stożek,, kierunkowskazu zdrapałem sreberko i skleiłem kilka wyciętych kółek za pomocą lakieru błyszczącego Pactry.
Oto foty :
Rozpocząłem też pracę nad ,,kogutami,, ,okazało się ,że idealnie rozmiarowo pasują diody (5mm) problem polegał na tym że były tylko bezbarwne. Zmieniłem ich kolor za pomocą farby do szkła.

Farba ta po pomalowaniu jest przezroczysta i w sumie osiągnąłem efekt taki jak chciałem.

Dioda bliżej monety była malowana jeden raz,druga dwa razy i chyba tak wystarczy.
Pozdrawiam i do następnej odsłony.