[pytanie] Jaki model na początek?
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
[pytanie] Jaki model na początek?
Czy ten model [Hellcat z MM 10/90] nadaje się na początek, na pierwszy model ?
Przeniosłem do oddzielnego wątku. Kroolo.
Przeniosłem do oddzielnego wątku. Kroolo.
Ostatnio zmieniony 2007-01-03, 21:29 przez Krzysio, łącznie zmieniany 2 razy.
- Matrix_OST
Mały OT. Napierwszy model samolot jak najbardziej. Ale proponowałbym Zero z MM nr 12/2000 , Kate MM nr 3/2002 , Hurricane MM nr 6/2002 , jeszcze może być Messer też MM nr 9/2002. Oczywiście to tylko moje przykłady. Najogólniej rzecz ujmując to godnepolecenia są modele z Małego Modelarza po 2000 roku. Ale na początek najlepsze są samoloty.
- Matrix_OST
Krzyś czy ty masz jakąś tendencje do powtarzania się w pisaniu? Pisz jakoś normalnie bo jakoś to się dziwnie czyta. A teraz wracając do Twojego tematu. Ja i tak bym obstawał przy samolocie. A jeśli chodzi statek/okręt to nie wypowiadam się bo nie kleję:-) Niech jakiś okrętowiec Ci doradzi. To powodzenia i oby każdy następny model był lepszy od poprzedniego 

Ja wracam do modelarstwa po kilkunastu latach przerwy i na początek wybrałem do budowy Pancernik Brytyjski Rodney z MM z roku 1991.
Może jakość wydruku i pasowania nie jest najlepsza, jednak uważam,że na początek jest to dobry model.
Nie był drogi, więc eksperymentuje z różnymi spsobami budowy,jak coś "skopie" to nie będzie mi żal, gdybym "skopał" model droższych wydawnictw a na pewno będzie to jakieś doświadczenie.
Pozdrawiam,życzę powodzenia.
Może jakość wydruku i pasowania nie jest najlepsza, jednak uważam,że na początek jest to dobry model.
Nie był drogi, więc eksperymentuje z różnymi spsobami budowy,jak coś "skopie" to nie będzie mi żal, gdybym "skopał" model droższych wydawnictw a na pewno będzie to jakieś doświadczenie.

Pozdrawiam,życzę powodzenia.
- Matrix_OST