Ja swój niefortunny powrót do modelarstwa zacząłem od modelu pancernika Scharnhorst. Jeszcze zanim poznałem forum gdzieś w roku 2004. Na początku roku 2005 poznałem forum Konradusa, Kartonworka i grupę QWKAK. Poświęciłem mnóstwo czasu na czytanie obu forum i posłuchałem idiotycznej rady jednego z modelarzy, co skończyło się tragicznie dla mojego modelu pancernika. I tak to zaczyna się moja modelarska odyseja od lutego 2005 gdzie rozpocząłem prace nad modelem Błyskawicy, a potem Zero, Gaz69, P-11c i Ła-7. Moim modelarskim postanowieniem na rok 2007 jest skończyć do końca marca Ła-7 (ten musi być skończony do końca lutego

), Zero i Gaza. Wtedy wyciągnę coś nowego i możliwe, że wrócę z powrotem do Błyskawicy. W planach mam kilka modeli i mam nadzieję, że skleję, chociaż ze trzy. El-pawowi obiecałem Dorniera Do-17, Radzio namawia mnie na ciotkę Ju. A Zary na pancerkę. Ciężko będzie sprostać tym wszystkim oczekiwaniom

.
Na koniec napisze jeszcze tylko tyle, że bardzo się cieszę, że trafiłem właśnie na to forum i życzę Wam wszystkim Szczęśliwego Nowego Roku i realizacji Waszych modelarskich i nie tylko planów. Mam wrażenie, że właśnie tu stanowimy taką małą modelarską rodzinę

.