Wóz dowodzenia SKOT R3M [R] Orlik 01/2006
Moderatorzy: ModTeam, Sekretarz
Galeria , może będzie jutro. Z Fiata relacja będzie , po przeanalizowaniu arkuszy sądzę , że sklejalność jest raczej dobra , mimo iż nawet ten Fiat ma trochę błedów merytorycznych ( czyli troche iodbiega od oryginału , np nie ma przetłoczeń na klapie bagażnika ) , to i tak wygląda o niebo lepiej niż to cos z Answera. Jedynym minusem mogą być gabaryty tego modelu - jest wielki jak stodoła , ale damy rade 

Cześć !
Po troche ponad trzech miesiącach nadszedł czas aby zakończyć budowę SKOT-a , i zaprezentować jego galerie końcową :

I małe podsumowanie :
Model zaliczyłbym do bardzo trudnych , ze względu na jego kształt i przede wszystkim detalizację. Ja z różnych przyczyn , z wykonania pewnych elementów zrezygnowałem , ale na gotowym modelu , praktycznie nie jest to widoczne , widać też drobne niedokładności , jak ślady po kleju , małe niespasowania itp. , to już jest raczej wina pośpiechu
, chociaz ja jestem z modelu zadowolony. Starałem się wszystkie włazy , drzwi itd. zrobić otwierane , co by wnetrze było widać , no i to mi sie udało. jeżeli chodzi o opracowanie , to też zaliczyłbym je do dosyć dobrych , wystepują drobne błędy , ale dla doświadczonego modelarza będą one łatwe do naprawienia. Niestety na poważny minus zaliczyłbym instrukcję ( rysunki ) , których jest bardzo mało i niewiele pokazują , a niektórych elementów nie pokazuja w o góle. I to by było na tyle w relacji SKOT-a , kończąc ją , jednocześnie zapraszam do następnej , która już niebawem.
papa
Po troche ponad trzech miesiącach nadszedł czas aby zakończyć budowę SKOT-a , i zaprezentować jego galerie końcową :

I małe podsumowanie :
Model zaliczyłbym do bardzo trudnych , ze względu na jego kształt i przede wszystkim detalizację. Ja z różnych przyczyn , z wykonania pewnych elementów zrezygnowałem , ale na gotowym modelu , praktycznie nie jest to widoczne , widać też drobne niedokładności , jak ślady po kleju , małe niespasowania itp. , to już jest raczej wina pośpiechu

papa
DziękiOSTOJA pisze:Gratulacje za cierpliwość i wytrwałość,
Przeskalowywał go nie będę , jednego "Fiata" w 1:25 skleiłem , a tego zrobie właśnie takiego wielkiego i postawię sobie nad łóżkiemOSTOJA pisze:Powodzenia w następnej relacji - FIAT 125P i to w olbrzymiej skali a może go przeskalować na 1:25.