Bohaterem będzie tytułowy Humvee z filmu The Hurt Locker, w końcu zdecydowałem się na niego po prawie roku wątpliwości, przymiarek i wahania się zakupiłem wszystko co trzeba (no prawie) i mogę startować. Budowa przeciągnie się pewnie do nowego roku ale tym się nie martwię jeszcze

Do budowy tego modelu użyję:
2009 The Hurt Locker movie :twisted:
M1025 Tamiya 35263
Humvee GPK set Legend Productions LF1196
Fotele j/w
Koła Aggresive Parretn j/w
Blaszki Eduard ASK 35785 oraz ED 35629
Waloryzacja M2 RBmodel 35B13
EOD TACTICAL ROBOT AFV Club AC35010 (WALL-E)
Oraz Metalowe Anteny, trochę bambetli LP, rękodzieło (głównie osłona, zderzak, wyciągarka, mocowanie koła zapasowego, zawieszenie)
Figsów na razie nie przewiduję

Model będę chciał upodobnić do stanu ze zdjęcia poniżej, czyli akcja z detonacją na pustyni oraz spotkanie z najemnikami.

Na wiele pytań znalazłem już odpowiedź, ale dalej nie wiem co to za materac cały czas wozili na klapie bagażnika, czy radio to standardowe SINGARS, czy laptop to po prostu laptop czy jakiś wariant LCU, czy pomiędzy przedziałem załogi a bagażnikiem powinna być ścianka, czy robić jakieś dopancerzenie podłogi i przedniego okna :mur:
Padła niedawno sugestia by nie używać blach ASK i samemu dorobić panele naklejając je na drzwi Tamki, tak też hyba zrobię a blachy zostawię do jakiegoś Cargo.
Czasem się nie martwię bo mam go mało więc będzie to spokojne tempo, natomiast aż boję się podliczyć wydatków na ten zestaw

Prace zacznę chyba od zaraz
Wszelkie sugestie i rady mile widziane, widownia w cyrku Lexx'a gotowa, zapraszam

Pozdr.