Z lekkim opóźnieniem, ale w końcu zacząłem sklejać model wąskotorowej lokomotywy GLs30 z kolebami.
Oto pierwsze podklejone i wycięte, ale jeszcze nie retuszowane i obrabiane części podwozia:
Zrobiłem już trochę więcej, ale zdjęcia pokażę jutro.
Elementy pokazane wczoraj zostały już trochę obrobione i sklejone ze sobą. Dokleiłem również części nr 5, 6, 7. Tak to wygląda:
Jeśli chodzi o retusz, to po namyśle postanowiłem wpierw skleić ze sobą wszystkie czerwone elementy podwozia, a później całość pomalować.
Kolejka, Witaj.
Ekspertem to ja nie jestem ale jak dla mnie to za bardzo się spieszysz z tym modelem, ogólnie już na starcie jest uciaprany farbą, wcięcia też wyglądają jakby je ktoś zębami wygryzł
Musisz się zastanowić, czy warto się spieszyć, czy może dokładniej sklejać, wycinać i retuszować a co za tym idzie uzyskać lepszy efekt
Ostatnio zbytnio nie pracowałem nad modelem, ale zrobiłem mu drugi sprzęg i obecnie oczekuje malowania (w sumie to czeka, aż kupię farbę):
Przy okazji robię ten sam model, lecz w skali H0 i jestem praktycznie w tym samym miejscu co przy dużym modelu:
Porównanie obydwu:
Po kilku miesiącach przerwy prace znów ruszyły. wykonałem resory powstał silnik (jeszcze nie całkiem kompletny) pomalowałem podwozie (ręcznie) wykonałem 1 oś (koła nie są przyklejone)
Dzięki. Lokomotywę planuję skończyć do przyszłej soboty, bo w niedzielę wyjeżdżam na niecałe 2 tygodnie i chcę skończyć to, co już zacząłem, czyli tą lokomotywę i jeszcze wagon 412Z z Delta-Te (zostało mi przy nim zrobić kilka drobiazgów i retusz). A koleby zostawiam na wrzesień (będę miał jeszcze wakacje, bo w październiku zaczynam studia )
Dziś skończyłem kleić lokomotywę:
Tutaj przy jednej z ciężarówek mojego brata w skali 1:24 (prawie to samo):
Tak jak wspominałem wcześniej, za koleby zabiorę się jak wrócę od babci (czyli na początku września).
Przy okazji, może jutro dodam zdjęcia naszych modeli plastikowych (oczywiście w odpowiednim dziale). Część jest na mojej stronie, ale niektóre są trochę nieaktualne i w dodatku doszło jeszcze kilka nowych modeli (w tym ten co na zdjęciu z GLs).